İstanbul BAM Başsavcısı Metin Sarıhan yeni görevine başladı

İstanbul BAM Başsavcısı Metin Sarıhan yeni görevine başladı

İstanbul BAM Başsavcısı Metin Sarıhan yeni görevine başladı

 

HSK’nın 2018 Yaz Kararnamesi’nde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı koltuğuna oturan Metin Sarıhan yeni görevine başladı.

Geçtiğimiz günlerde yazdığı istifa mektubuyla görevinden emekliye ayrılan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun yerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Metin Sarıhan atanmıştı.

Yeni görevine başlamak üzere Cuma öğleden sonra Kartal’da bulunan Bölge Adliye Mahkemesi’ne gelen Başsavcı Metin Sarıhan, iki gün önce verdiği dilekçe ile emekliye ayrılan Hadi Salihoğlu tarafından kapıda çiçekle karşılandı.

Devir teslim törenine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Anadolu Adalet Sarayı Komisyon Başkanı Bekir Altun, son kararname ile Yargıtay’a atanan Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hayri Kaynar ve hakimler ile savcılar katıldı.

BAŞSAVCIDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Metin Sarıhan ilk açıklamasında; “Sayın Başsavcım, Sayın Komisyon Başkanım, İstanbul Anadolu Adliyesi Sayın Başsavcım, İstanbul Anadolu Adliyesi Sayın Komisyon Başkanım, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin sayın çok değerli başkan ve üyeleri, Cumhuriyet Savcısı meslektaşlarım, çalışma arkadaşlarım ve basınımızın siz güzide temsilcileri hepinizi saygı ile selamlıyorum.

2018 Yaz Kararnamesi ile İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığına atandım. Bundan gurur duyuyorum. Öncelikle bu kararnamenin tüm meslektaşlarımıza, yargı camiamıza devletimize vatanımıza ve aziz milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Bu vesile ile çok değişik il ve ilçelerde görevlendirilen meslektaşlarımıza yeni görevlerinde ve görev yerlerinde üstün başarılar diliyorum. Bizler sık sık yer değiştiren, kararnameye dahil olan ve bu vesile ile memleketimizin birçok noktasında görev yapmak durumunda olan insanlarız. Bundan hiçbir zaman hoşnutsuz olmadık. Bu uğurda memleketimizin birçok yerinde değişik sınıflarla görev aldık. Bende sırasıyla Batman Beşiri, Çankırı Kurşunlu, Trabzon Arsin, Düzce il merkezi ve 2009 yaz Kararnamesiyle de Pendik ilçesinde Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptım.

Daha sonra malumunuz üzere 2013 yılında İstanbul’daki adliyelerin birleşmesi gündeme geldi. 2013 yılı Şubat ayında İstanbul Anadolu Adliyesine tayin edildim. Orada 2015 yılına kadar Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptım. 2015 yılı güz Kararnamesi ile HSK tarafından Başsavcı vekili olarak görevlendirildim. Dünyanın en büyük adliyesi olarak addedilen Anadolu adliyemizde elimizden geldiği ölçüde hak ve nesafet kuralları doğrultusunda, meslektaşlarımıza çalışma arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza hizmet noktasında elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım. Empati yapmaya çalıştım.

En son ki yaz kararnamesi ile bu onursal görevin bana tevdi edilmesi noktasında onurlandığımı söylemek isterim. Bilhassa bu görevi Yargı Teşkilatında yaklaşık 40 yıl kadar görev yapmış türlü zorluklarla mücadele etmiş, elini taşın altına koymuş, devlet terbiyesi bilen bir meslek büyüğümüzden teslim almak bana ayrıca bir onur vermektedir. Bu onursal emaneti bizler de alacağız, bir başka meslektaşımıza günü geldiğinde teslim edeceğiz.

Bu süre dahilinde bizim yapmamız gereken devletimize hizmet noktasında en iyi çalışmayı ortaya koymak, bunu hiçbir zaman unutmamak, devlet terbiyesini almış kişiler olarak bu emaneti bir başka meslektaşımıza onurla teslim etmektir. Ben emekli olan sayın Başsavcımıza emeklilik hayatında ailesi ile birlikte mutluluklar diliyorum. Allah onlara sağlıklı sıhhatli, huzurlu bir emeklilik hayatı versin.

Rabbim bu aldığımız görevimizde de bizlerin yar ve yardımcısı olsun, mahçup etmesin, diyor hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version