SON TV

İl Emniyet Müdürleri kararnamesinde yeni gelişmeler!

Yeni sistemde il emniyet müdürleri kararnamesi İçişleri Bakanı’nın teklifiyle Başkan Erdoğan tarafından onaylanacak. İşte son kulisler...

İl Emniyet Müdürleri kararnamesinde yeni gelişmeler!

SON TV ÖZEL HABER – Yeni sistemde il emniyet müdürleri kararnamesi İçişleri Bakanı’nın teklifiyle Başkan Erdoğan tarafından onaylanacak. İşte SON.TV’nin kararname ile ilgili ulaştığı son kulis bilgileri.

SON.TV, hazırlıkları sürmekte olan il emniyet müdürleri kararnamesi ile ilgili çok önemli kulis bilgilerine ulaştı. Haber merkezimize ulaşan bu kulis bilgilerine göre Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ın, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne Kocaeli İl Emniyet Müdürü Necati Denizci’nin, Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Bitlis İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar’ın, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve Muş İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın da Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanacağı belirtiliyor.

Ayrıca Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in, İstanbul’a yakın bir ilin emniyet müdürlüğüne, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz’un da Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirileceği konuşuluyor. Hali hazırdaki Balıkesir Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in ise Çanakkale’ye veya Trakya’daki bir başka ile atanabileceği kaydediliyor.SON.TV

POLİS BAŞMÜFETTİŞİ İL MÜDÜRLÜĞÜNE

SON.TV’nin kulis bilgilerine göre Polis Başmüfettişi Burhan Akçay, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’na Polis Başmüfettişi Ogün Şahin, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne Polis Başmüfettişi Ahmet Selçuk Okumuş, Sivas Polis Meslek ve Yabancı Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne tayin ediliyor. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndaki başarılı çalışmaları ile bilinen İstihbarat Daire Başkanı Akın Zaimoğlu’nun ise görevine devam edeceği belirtiliyor.

‘PERSONEL DAİRE’YE TECRÜBELİ İSİM

Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Metin Sevil, Personel Daire Başkanlığı’na atanacağı konuşuluyor. Metin Sevil göreve geldikten sonra Personel Daire Başkanlığı’nın; bağlı şubeleri Atama Şube Müdürlüğü, Kadro Şube Müdürlüğü, Kıdem-Sicil Şube Müdürlüğü ve Soruşturma Şube Müdürlüğü personeli dâhil yeniden yapılandıracağı belirtiliyor. Metin Sevil, 2013 yılında Polis Akademisi Başkanlığı’nda görev yapmıştı. 2014 yılında da Personel Daire Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 1965 Manisa doğumlu Sevil, 2015 yılında atandığı Trabzon Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevini halen sürdürüyor.SON.TV

KIRK İLİN MÜDÜRÜ DEĞİŞECEK

Kulislerden yansıyan diğer bilgilere göre il emniyet müdürleri kararnamesinden önce İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları belirlenecek. Daha sonra valiler kararnamesi yayımlanacak. Onun ardından da çok kapsamlı bir il emniyet müdürleri kararnamesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun teklifi ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanacak. İl emniyet müdürleri kararnamesinde yaklaşık 40 ilin emniyet müdürlerinin değişeceği, genel müdürlükteki bazı daire başkanlıklarının kapatılacağı konuşuluyor. Şu anda polis başmüfettişliği görevini yürüten kimi isimlerin il emniyet müdürlüklerine ve daire başkanlıklarına getirileceği konuşuluyor. Kararname şekillenirken batıdaki görev yapan emniyet müdürlerinin FETÖ terör örgütü ile doğudakilerin ise PKK ile mücadelesindeki performansı kriter olarak kabul edilecek.

SON TV DAHA ÖNCE YAZMIŞTI

SON TV, daha önce yayınladığı iki ayrı haberde Ankara kulislerinden aldığı bilgilere dayanarak emniyetteki muhtemel görev değişikliklerini yazmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele eski Daire Başkan Yardımcısı olan Polis Başmüfettişi Volkan İmişci’nin Bakan Soylu’nun onayıyla Dış İlişkiler Daire Başkanı olarak atandığını ilk SON TV duyurmuştu. Aynı haberde İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın ve Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın görevine devam edeceği duyurulmuştu. 

KOM BAŞKANLIĞI’NA ÇORUMLU GELİYOR?

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Resul Holoğlu’nun Emniyet Genel Müdürlüğü Yardımcılığı için, Kırıkkale il Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu’nun da KOM Başkanlığı için adının geçtiğini yine SON.TV duyurmuştu. SON.TV’nin hazırladığı diğer haberde dört yıldır aynı görevde olan Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal’ın görev yerinin değişeceğinin konuşulduğu da yazılmıştı. Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül’ün ise Adana Emniyet Müdürlüğü’ne getirilebileceği de belirtilmişti.

SON.TV’NİN DAHA ÖNCEKİ 

İLK KULİS HABERİ İÇİN TIKLAYIN

İKİNCİ KULİS HABERİ İÇİN TIKLAYIN