Haliç’de ‘alg’ var, Caddebostan ve İstinye’de ne var?

Haliç'de 'alg' var, Caddebostan ve İstinye'de ne var?

İki yakasının neredeyse 4 bir yanı denizlerle çevrili olan İstanbul, denizlere yaklaşamaz hale geldi. Son yıllarda güvenle neredeyse tüm kıyılarından temizliğinden şüphe etmeden yüzülebilecek durumda olan Boğaz, çöplerle doldu.

Geçtiğimiz günlerde parklarda çöplerin temizlenmediğinden isyan eden vatandaşlar bu kez Caddebostan sahili ve İstinye sahilindeki deniz kirliliğinden muzdarip.

TEMİZLİKTEN TASARRUF OLUR MU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sorumluluk alanında olan deniz kıyıları çöp adacıklarıyla kaplandı. Geçtiğimiz aylarda ördek, kuğu ve karabatak gibi çeşitli türlerin yüzdüğü İstinye’de temizlenmeyen çöpler görüntü kirliliğinin yanında sağlığı da tehlikeye atıyor. İçinden geçtiğimiz koronavirüs salgını sürecine bir de deniz kirliliğinin eklenmesinden endişe duyan vatandaşlar, İBB’nin temizlikten tasarruf ettiğinden şüpheleniyor.

HALİÇ’TE ALG VAR, CADDEBOSTAN VE İSTİNYE’DE NE VAR?

Haliç’in kirli görüntüsü ve kötü kokusu hakkında “alg” açıklaması yapan İBB’nin Caddebostan ve İstinye sahillerindeki çöp adacıkları için yapacağı açıklama şimdiden merak konusu oldu. Belediyenin önceki yönetimi tarafından yapılması planlanan çöp arıtma tesisi için “tören atmama töreni” yapan Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’nin parklar ve sahillerdeki çöp yığınları için ne gibi planlar yaptığıysa bilinmiyor.

İstanbul’un en pahalı marinası olan İstinye Marina’daki çöp adacıkları ve lüks tekneler büyük bir tezat oluştururken sahillere temiz bir nefes almaya çıkan vatandaşlar yoğun çöp tabakalarıyla karşılaşıyor. Kıyı şeridi sakinleri, önceden kıyı şeridindeki çöplerin deniz temizleme araçlarıyla sık sık temizlendiğini belirtirken artık bu temizliğin yapılmamasından şikayetçi…


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version