HSK Yaz Kararnamesi için kritik tarih!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi tarafından yayınlanacak Yaz Kararnamesi bütün yargı teşkilatınca merakla bekleniyor. HSK’nın Adli Yargı 2020 Yılı Ana Kararnamesi’ne ilişkin duyurusuna göre; Yaz Kararnamesi 5 Haziran’da yayınlanacaktı.

Fakat, Cumhurbaşkanlığı kararıyla bütün yargısal faaliyetler 15 Haziran’a kadar ertelendi. Koronavirüs salgını ile mücadelenin gidişatına göre yargısal faaliyetlerin 1 Haziran’da erken başlamasına ilişkin bazı hazırlıkların da olduğu biliniyor.

Yaz Kararnamesi takviminin ne zaman yayınlanacağı biraz da bu tarihin netleşmesine bağlı…

HSK kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yargısal faaliyetlerin 1 Haziran itibariyle başlaması durumunda Yaz Kararnamesi planlandığı gibi 5 Haziran’da açıklanacak. 

Koronavirüs salgınıyla mücadelede beklenen iyileşme sağlanamaması durumunda ise yargısal faaliyetler 15 Haziran tarihinde başlayacak. Bu da kararnamenin 15 gün kadar tehir edilmesine neden olacak. 

Bu durumda kararname Haziran ayının sonuna sarkacak.

Özetle; HSK Yaz Kararnamesi için kritik tarih 1 Haziran 2020… 

KARARNAME KAÇ KİŞİYİ KAPSAYACAK?

HSK’dan edinilen bilgilere göre, HSK Genel Sekreterliği taslak üzerindeki çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Kararnamenin 4 binim üzerine hakim-savcıyı kapsaması bekleniyor…

 

 


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version