Hulusi Akar’dan mesajlı röportaj

Hulusi Akar'dan mesajlı röportaj

Resmi temaslarda bulunmak üzere Libya’ya giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiliz yayın kuruluşu BBC’den Orla Guerin’e röportaj verdi.

İKİ RUS HELİKOPTERİNİ ARKASINA ALDI

Bakan Hulusi Akar’ın röportaj için seçtiği alan dikkat çekti. Akar, Türkiye’nin desteği ile darbeci Hafter’i alt eden UMH Ordusunun ele geçirdiği Rus helikopterin hemen önünde röportaj vermeyi tercih etti. Ayrıca Aynı kare içerisinde az ileride de Türk SİHA’sıyla düşürülmüş bir adet yine Rus yapımı Mig-25 helikopter görüldü.

Türkiye uluslararası tanınırlığa sahip olan meşru Ulusal Mutabakat Hükümetine destek verirken Rusya, Fransa, Suudi Arabistan ve BAE darbeci Hafter’e destek vermişti.

Türkiye’nin desteği ile kısa sürede ülkedeki Hafterci grup püskürtülürken dünya da Türkiye’nin gücünü bir kez daha görmüş oldu. Doğu Akdeniz’deki masayı yeniden düzenleyen Türkiye ve UMH’nin bozguna uğrattığı Hafter’den geriye birçok silah ve mühimmat kaldı. Akar’ın önünde poz verdiği helikopter de bunlardan biriydi.

Röportajla ilgili Twitter’dan bilgi veren Orla Guerin, “Libya’da Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte. Türkiye buradaki yeni güç. Türkiye’nin BM destekli hükümete verdiği destek çok kritikti. Trablus’u ele geçirmeye çalışan Hafter’e karşı durumu tersine çevirdi.” ifadelerini kullandı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version