İBB’nin Fatih portresine partisinden eleştiri

İBB'nin Fatih portresine partisinden eleştiri

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Fatih Sultan Mehmet portresini satın almasını eleştirdi.

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Londra’da bir müzayededen satın aldığı Fatih portresi ile ilgili HaberTürk TV’de konuşan İlhan Kesici, portrenin kime ait olduğunun belli olmadığını hatırlatarak tepki gösterdi.

Tablonun kime ait olduğunun bilinmemesinin yanı sıra tablodaki ikinci kişinin de kim olduğunun bilinmemesine dikkat çeken Kesici, durumun ciddiyetsizlik olduğunu söyledi.

“BÖYLE REKLAM OLMAZ”

İBB’nin sahte portreye Türk lirasıyla 6,5 milyon ödemesini eleştiren Kesici, “Böyle reklam yapılmaz. Kendi belediyemiz, çok yanlış.” ifadelerini kullandı.

Durumu ayıpladığını belirten Kesici, İBB tarafından tablonun alınmasının takdirle karşılanmasını da eleştirdi. Müzayede firmasının tablo için yaptığı “Bellini’nin atölyesinden çıktığı zannedilen” ifadesinin altını çizen Kesici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi böyle bir tabloyu alır ama bir hafta in mi, cin mi ne olduğu belli olmayan bir şey için, ‘Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’ diye yeri göğü yırtıyoruz. Fatih’in yanında birisi var in mi cin mi belli değil. Tarihçilerin bilmesi gerekmez mi? Buradan ne çıkıyor hamaset tarihçiliği…” şeklinde konuştu.

TARİHÇİLER ‘BELLİNİ’YE AİT DEĞİL’ DİYOR

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı fotoğraftaki ikinci kişinin Cem Sultan olabileceğini söylerken tarihçi Murat Bardakçı, ikinci kişinin Cem Sultan olmasının mümkün olmadığını belirterek, tablonun Bellini’ye ait olmadığını açıklamıştı. Prof. Ortaylı ayrıca, tablonun fiyatından yola çıkarak tablonun Bellini’ye ait olmasının mümkün olmadığını söylemişti.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version