SON.TV/İSTANBUL
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü fon soruşturmasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Gazeteciler İsmail Saymaz, Murat Ağırel ve Şaban Sevinç’in soruşturmayla ilgili yayın ve paylaşımları hakkında ifade talimatı verildi.
Haber kaynaklarına yansıyan Başsavcılık açıklamasında, üç gazetecinin şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmak üzere hazır edilmelerinin istendiği bildirildi.
YAYIN VE SOSYAL MEDYA AÇIKLAMALARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ
Başsavcılık, fon soruşturmasına ilişkin basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaları gerekçe gösterdi. Açıklamaların kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu yönündeki değerlendirme, Başsavcılık tarafından dile getirildi.
Paylaşılan metinde hangi yayınların ve açıklamaların işleme konu edildiğine ilişkin ayrıntı yer almadı.
BAKAN BOLAT DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Ticaret Bakanı Ömer Bolat da fon soruşturması kapsamında kendisine yönelik ifadeleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle İsmail Saymaz ile Murat Ağırel hakkında suç duyurusunda bulundu.
Anadolu Ajansı’nın aktardığı bu gelişmenin ardından, Başsavcılık’ın üç gazeteciye yönelik ifade talimatı kamuoyuna yansıdı.
ETİKETLER: #FonSoruşturması #İsmailSaymaz #MuratAğırel #ŞabanSevinç #İstanbulCumhuriyetBaşsavcılığı #ÖmerBolat









