İki mahkum cezaevinde hafız oldu

Elmalı T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki  2 hükümlü, Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Manevi Rehberlik Birimi desteğiyle hafız oldu.

İki hükümlünün hafızlık törenine Elmalı Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Alpdündar, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İlçe Müftüsü Cafer Daşkın, Cezaevi Müdürü Murat Tayman katıldı. İl Müftüsü Yalçınkaya, cezaevi şartlarında hafız olmanın büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Alpdündar  ”Çağımızın Ceza Adalet Sistemi, hükümlünün cezasını çekmesi, toplumdan soyutlanıp hapsedilmesi fikri yerine, kişinin üretken, vatanına, milletine, devletine ve nihayetinde topluma faydalı insan yetiştirmek amacı üzerine kurulmuştur. Ceza İnfaz Kurumumuzda Eğitim Öğretim faaliyetlerinde temel amaç, hükümlü ve tutukluların toplumun milli ve manevi değerlerine saygılı, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, insan haklarına duyarlı kendine yetebilen, dengeli, ayrıca toplum normlarına uyumlu bireyler olarak salıverilmeleridir. İnsanlığın faydası için yapılan ve içinde emeğin olduğu her şey değerlidir. Bizler hükümlü arkadaşlarımızın bu güzel başarılarının buralarda değil, dışarda olmasını ne kadar temenni etsek de insanoğlunun hata yapabilen suç işleyebilen bir varlık olduğunu da unutmamak gerekiyor. Onun için her nerede olursa olsun insanın kendisine ve çevresine fayda sağlayacağı bir harfi bile öğrenmesi, zamanını boş geçirmemesi kendi kendine vereceği en büyük ödüldür. Aksini yapması da herhalde kendi kendine vereceği en büyük zarardır diye düşünüyorum” diye konuştu. Başsavcı Alpdündar  hafız olan hükümlüleri tebrik etti.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version