İki ünlü avukat o dosyada karşı karşıya

Kahramanm araş’ın Onikişubat ilçesindeki 10 katlı Ezgi Apartmanı, 6 Şubat günü saat 04.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. Binada 35 kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, binayı inşa eden müteahhit ve tadilat yapan Kervan Pastanesi’nin yıkımda asli kusurlu olduklarını belirledi.

Şüpheliler Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında “olası kastla kasten öldürme ve yaralama” suçlarından 876 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle iddianame düzendi.

Yakalama kararı çıkarılan Kervan Pastanesi’nin avukatlığını Prof. Dr. Ersan Şen üstlendi. Şen’e kamuoyundan tepki yağdı. Şen ise, “Ben ceza hukukçusu olduğum için zor işlerin adamıyım. Ezgi Apartmanı depremden 25 yıl evvel yapılmış. Dosyayı Kervan Pastanesi’nin sahipleri yönünden alınabilir gördüm. Kalben ve vicdanen müvekkilimin masum olduğuna inanıyorum. Binada ciddi müteahhitlik hataları var ve ayrıca belediyenin de hataları var. Temsil ettiğim insanların iddia edildiği gibi binanın yıkıma neden olmadığına inanıyorum. Dosyayı zorla almadım. Suçsuz olduklarına inanmasam almazdım” açıklamasında bulundu.

Ersan Şen ( Solda) ve Rezan Epözdemir

Diğer taraftan aynı dosyada Avukat Rezan Epözdemir’in ise mağdur ailelerin dosyalarına sosyal sorumluluk projesi olarak ücretsiz bakacağı öğrenildi.  Sosyal medya hesabından açıklama yapan Epözdemir, “Aile üyelerini kaybetmiş birçok depremzede ailenin  dosyasına  avukat sıfatıyla bakıyoruz ve bu soruşturmalarda mağdur aile vekilliği yapıyoruz. Ezgi Apartmanı dosyası da bu davalardan bir tanesi olacaktır. Bu dosyada an itibariyle hiçbir talebimiz olmadan talep eden bütün mağdur ailelerin avukatlığını yapacağız ve onların adale mücadelesine nefes olmaya çalışacağız” dedi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version