İsrail’de MİT Başkanı Hakan Fidan ile ilgili skandal yazı! Hedef gösterdiler
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, İsrail'de Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen bir gazete tarafından adeta hedef olarak gösterildi. Geçtiğimiz haftalarda ABD saldırısıyla öldürülen Kasım Süleymani ile benzetilen Fidan açık olarak tehdit edildi.

İsrail’de faaliyet gösteren ve Başbakan Binyamin Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen aşırı sağ eğilimli Makor Rishon isimli gazetede skandal bir makale yayınlandığı ortaya çıktı. Parit Rabin’in imzasıyla çıkan haberde ‘Sultan ve Süleymani’ başlığı altında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan hedef gösterilerek asılsız iddialarda bulunuldu.
“BİRBİRLERİNE BENZİYORLAR”
Yazıda, Ocak ayı başlarında Irak’ta düzenlenen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından düzenlenen saldırıda öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın birbirlerine çok benzerliği bulunduğu ve her ikisinin de Irak ile Suriye’de ülkeleri adına vekalet savaşları yürüttüğü iddialarına yer verildi.
SKANDAL İFADELER
Skandal yazıda şu satırlar dikkat çekti: “Şimdi Kasım Süleymani, yerin üç arşın altında yattığına göre, onun ikizi olan Türk İstihbarat Servisi (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın komplolarına odaklanma zamanı geldi.” Yazıda MİT Başkanı açık olarak suikast ile tehdit edildi.