İstanbul Anadolu Adliyesi’nde devir teslim töreni

HSK, 18 Ocak 2024 Tarihli ve 92 Sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile yaklaşık 7 yıldır İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan İsmail Uçar, Yargıtay üyesi olarak atandı. Yaklaşık bir yıldır Antalya Cumhuriyet Başsavcısı olan Zafer Koç ise Uçar’ın yerine  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevlendirildi.

Yeni Başsavcı Zafer Koç, sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Adliyesi’ne giriş yaparak yeni görevine başladı. Başsavcı Koç’u, adliyede görevli Başsavcı vekilleri karşılarken Yargıtay üyesi İsmail Uçar için de saat 11.30’da uğurlama töreni düzenlendi. Törene Başsavcı vekilleri ve çok sayıda hakim, savcı ve adliye personeli katıldı.

Törendeki konuşmasına Anadolu Adliyesi’nde yaklaşık 7 yıla yakın çalışma gerçekleştirdiğini ve Yargıtay’a görevlendirildiğini belirterek başlayan İsmail Uçar, İstanbul’da toplam görev süresinin 14 yıl olduğunu ifade etti. İstanbul Adliyesi’nde de görev aldığını belirten Uçar, “Oradaki çalışmalar biraz meşakkatli oldu. Gezi Parkı olayları, 25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz darbe kalkışması oldu. Hepsi ağır görevlerdi. Sağolsun kurul Başsavcı vekili görevi verdi. Bir süre darbe dosyalarının soruşturma kısımlarını hallettik. Sonrasında buraya görevlendirildik” dedi.

Anadolu Adliyesi’nin ülkedeki 4 büyük adliyeden biri olduğunu, 6 milyon nüfusa hizmet ettiğini belirten Uçar, “Tabi bina çok büyük, idare etmek kolay değil. Ama şanslı olduğum bir nokta vardı, çok iyi bir kadromuz vardı. Başsavcı vekilleri, savcılarımız, çalışanlarımız. O anlamda çok rahat bir yönetim sergiledik. Kazasız belasız 7 yılı neticelendirdik. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok iyi bir çalışma ortamı olduğu için, güzel anılarla ayrılabildiğimiz için buradan” dedi.

Adliyedeki çalışmalarda da bazı üzücü olaylar yalandığını aktaran Uçar, “2 kez helikopter düştü, şehitlerimiz oldu. 1 kez sivil yolcu uçağımız pistten çıktı, yine orada da ölüm olayları oldu. Kartal’da bir binamız çöktü, çok üzücü bir olaydı ve vatandaşlarımızı kaybetmiştik. Ama adliye olarak biz üzerimize düşeni çok seri bir şekilde her olayda yaptık. O anlamda da gözümüz arkada değil” diye konuştu.

Anadolu Adliyesi’nin kurumsallaşmış bir adliye olduğunu ve güzel bir ortamının bulunduğunu ifade eden Uçar, “Herkes işini düzgün yapıyor. Başsavcım o yönden şanslı. Tıkır tıkır işleyen bir adliye teslim ediyorum. Herkes elinden geldiğince elini taşın altına sokuyor. O anlamda kefil olabilirim. Tekrar hayırlı olsun diliyorum Başsavcıma. Teveccühü gösteren kurula, Adalet Bakanlığı’na, binaların yapımında emeği geçen Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başsavcı Zafer Koç ise, Anadolu Adliyesi’ne atanmasının kendisi için bir şans olduğunu belirterek, “Zira sayın Başsavcım 7 yıldır burada görev yapıyor. Anadolu Adliyesi dediği gibi ve bizim de gözlemlediğimiz gibi kurumsallaşmış ve adalet hizmeti yolunda fersah fersah yol almış bir adliye” diyerek katılarından dolayı İsmail Uçar’a ve ekibine teşekkür etti.

Bugün itibariyle Anadolu Adliyesi’nde göreve başladığını ifade eden Koç, “Bizlerin de vazifesi el birliği ile temizlik görevlisinden Başsavcı vekiline kadar birliktelik içinde adalet hizmetlerini bir kademe daha iyi seviyeye yükseltebilmek çabasında olmaktır amacımız. Bizim görevimiz adalete, hakka hukuka uygun bir şekilde vatandaşımıza hizmet sunabilmek, Türk yargısının, adaletinin güvenilirliğini bir adım daha ileriye götürebiliyorsak bu bizim en büyük kazanımımız olacaktır” diyerek bu konuda gayret göstereceklerini vurguladı.

Konuşmalarının ardından Yargıtay Üyesi İsmail Uçar’a uğurlama töreni ile birlikte yeni göreve atanan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç’a da devir teslim töreni yapıldı. Anadolu Adliyesi Protokol Katında düzenlenen törende Sayın İsmail Uçar, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına getirilen Zafer Koç’a yeni görevinde başarılar dileyerek çiçek takdim etti. Tören bitiminden sonra Yargıtay Üyesi İsmail Uçar, Başsavcı Zafer Koç, Başsavcı vekilleri, hakim, savcı ve adliye personelleri tarafından alkışlar eşliğinde uğurlandı.

KAYNAK: SABAH


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version