SON TV

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Siber Akademi!

İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla 2017 yılında kurulan Siber Akademi projesi büyüdü. Emniyetin üzerinde titizlikle durduğu projede büyük gelişmeler yaşandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Siber Akademi!

“Siber Akademi” projesi İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın, himayelerinde 15 Aralık 2017 tarihinde hayata geçirildi. Bilişim alanındaki gelişmeler, yeni suç türlerinin ortaya çıkmasına ve suç çeşitliliğinin her geçen gün daha da artmasına neden olmakta… Siber Suçlarla Mücadele, yeni suç türlerine karşı alınacak önlemlerin, ulusal-uluslararası alanda düzenlenecek eğitimlerle gerçekleştirebileceği bilinciyle eğitim faaliyetleri yürütecek.

İŞ GÜCÜ EN ÜST SEVİYEYE TAŞINACAK

Siber Akademi Projesi ile sanal ortamdaki suç ve suçlularla mücadele başta bilişim ve hukuk alanında tam donanımlı akademisyenler olmak üzere kamu ve özel sektörde kendini yetiştirmiş uzman yetkililerin bir araya getirilmesi ve bu alanda çalışan personelimize gerekli eğitimlerin verilerek iş gücünün en üst seviyeye taşınması hedefleniyor.

Bankalar, GSM operatörleri ve bilgi teknolojileri konusunda hizmet veren öncü firmaların uzman personelleri tarafından verilecek eğitim-seminerlerle, siber suçlarla mücadele daha profesyonel hizmet sunmak, suç ve suçlularla etkin mücadele etmek hedefler arasında yer almakta…

NE AMAÇLANIYOR?

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeline adli bilişim ve sosyal medya başta olmak üzere, görev alanımıza giren tüm konularda gerekli eğitimlerin verilmesi ve yetkinliğin daha da artırılması, İstanbul’da operasyonel şube personeline dijital deliller ve bilişim alanında eğitimlerin verilerek personelin bilinçli hale getirilmesi, İlçe Emniyet Müdürlükleri ve polis merkezi amirliği personellerine siber suçlar konusunda temel eğitimlerin verilmesi ve elde edilen dijital delillerde imaj (kopya) alınması hususundaki sorunların giderilmesi, Marmara Bölgesi’nde bulunan Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nde çalışan tüm polislere, adli bilişim ve sosyal medya başta olmak üzere gerekli eğitimlerin verilmesi ve hatta ihtiyaç halinde, Türkiye’deki tüm Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü personeline gerekli eğitimlerin verilmesi, Siber Akademi olarak bilgi birikimimiz ve deneyimimiz Balkanlar, Ortadoğu, Türkiye Cumhuriyetleri, Avrupa ve Amerika da görev yapan meslektaşlara paylaşılması, yeni trend olaylarla ilgili görüş alışverişinde bulunulması ve işbirliğinin uluslararası boyuta taşınması hedefleniyor.

Ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren siber suç örgütleri, gelişen teknolojiyi kötüye kullanarak bilişim sistemlerini bir suç merkezi haline getiriyor ve bilgi güvenliğin ihlal ederek insan haklarını tehdit ediyor.

Emniyet, yenilikçi, akılcı ve sistematik çağdaş çalışma prensibimizle kaynaklarımızı etkin ve verimli şekilde kullanarak yasaların tanıdığı yetki-sorumluluk içerisinde teknolojiye erişimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlama ve suçun oluşumunu önleyebilme gayretiyle çalışmalar yürütüyor.

Çağın değişen koşullarına uygun olarak, siber suçlarla mücadele konusunda uzman, suç türleri ile ilgili çözüm politikaları geliştirebilen ülkemizin geleceği için 7 gün 24 saat hizmet veren uzmanların sanal ortamda her an devriye görevini ifa etmesi planlanıyor.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmetlerinin daha etkin, verimli ve geliştirerek yürütülmesine yönelik hizmet alanlarının tek bir çatı altında toplanması adına Vatan Yerleşkesi E Blok hizmet binası faaliyete geçirildi.

TADİLATA BAŞLANDI

Ancak, her geçen gün artmaya devam eden iş yükü ve suçların çeşitliliğindeki artış nedeniyle yetersiz kalan hizmet binasına çözüm olarak yine İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet binasındaki tadilat işlemleri tamamlandı.

Mevcut büro amirliklerine bağlı ek birimler oluşturularak büro hizmetlerinde kullanılmak üzere faaliyete geçirildi.

Siber Akademi Projesi kapsamında yapılması planlanan akıllı derslikler, konaklama ve yaşam alanı ile ilgili gerekli mimari çalışmalar tamamlandı. Eğitim ve konaklama ile ilgili tüm ihtiyaç listesi belirlendi. İhtiyaç duyulan kaynak temini için, Bankaların Genel Müdür düzeyindeki yetkilileriyle gerekli görüşmeler yapıldı. Söz konusu görüşmeler sonunda proje olumlu karşılanırken ihtiyaç duyulan kaynağın Türkiye Bankalar Birliği ve Bankalar Arası Kart Merkezi tarafından sağlanması planlanıyor.

Ayrıca Siber Akademiyle birlikte İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile karşılıklı işbirliği için protokol çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi. Bu kapsamda İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi tarafından tahsis edilecek yerleşke içerisinde Siber Akademi ek birimlerinin oluşturulması planlanıyor.