SON.TV/İSTANBUL
Emniyet teşkilatında 2026 yılı terfi ve genel atama sürecinin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü kadrosundaki Birinci Sınıf Emniyet Müdürlerinin yeni görevleriyle ilgili değerlendirmeler sürüyor.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen terfi işlemleri kapsamında İstanbul kadrosunda görev yapan 25 emniyet müdürü Birinci Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine hak kazandı.
İSTANBUL’DA KALMASI BEKLENEN 13 İSİM
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyeti’nde Birinci Sınıf Emniyet Müdürlüğüne hak kazanan 25 isimden 13’ünün İstanbul’daki görevlerine devam edebilmeleri amacıyla rütbelerinin tebliğ edilmemesinin beklendiği öğrenildi.
Bu isimler şöyle:
İsmail Köse, Turan Çelik, Esad Feryadi Doköz, İsmail Arız, Murat Özbek, Hakan Alpaslan Kırbaş, Uğur Kurak, Hüseyin Güngör, Osman Tınmazol, Özay Kayhan, Hanifi Zengin, Zafer Mete ve Hazım Gümüş.
Söz konusu isimlerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki mevcut görevlerinin devamına ilişkin sürecin, yapılacak idari değerlendirmelerin ardından netlik kazanması bekleniyor.
12 MÜDÜR İÇİN TEFTİŞ KURULU GÜNDEMDE
Birinci Sınıf Emniyet Müdürü olan 12 ismin ise önümüzdeki dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi olarak görevlendirilmesinin beklendiği öğrenildi.
Bu kapsamda adı geçen emniyet müdürleri şöyle:
Gürol Dikyol, Filibya Saral, Umut Karaöz, Cenk Bal, Sinan Dallı, Barış Çukur, Abdurrahman Soğuksu, Burak Gürakan, Ömer Erhan Konanç, Mesut Aslan, Şaheser Şen ve Necati Aktuğ Şahin.
Emniyet Genel Müdürlüğünün mevcut rütbe sisteminde Birinci Sınıf Emniyet Müdürlerinin görev yapabileceği kadrolar arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve Polis Başmüfettişliği de bulunuyor.
İKİ İSİM İÇİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KULİSİ
İstanbul kadrosunda Birinci Sınıf Emniyet Müdürlüğüne yükselen isimlerden ikisinin ise önümüzdeki süreçte belirlenecek illere İl Emniyet Müdürü olarak atanabileceği emniyet kulislerinde konuşuluyor.
Ancak söz konusu iki ismin kimler olacağı ve hangi illerin gündemde bulunduğu konusunda henüz kesinleşmiş resmi bir karar bulunmuyor.
Bu nedenle İl Emniyet Müdürlüğü atamalarına ilişkin değerlendirmeler şu aşamada kulis bilgisi niteliği taşıyor.
TERFİLER AĞUSTOS AYINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Emniyet teşkilatında bir süredir beklenen Birinci Sınıf Emniyet Müdürlüğü terfileri Ağustos 2026’da gerçekleştirildi.
2024 yılından itibaren kadro yetersizliği nedeniyle bekleyen Birinci Sınıf Emniyet Müdürü terfilerinin tamamlandığı ve bununla birlikte Emniyet Müdürü ile Emniyet Amiri rütbesindeki 270 personelin 2026 yılı genel atama işlemlerinin gerçekleştirildiği duyurulmuştu.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde de terfi kararlarının ardından Birinci Sınıf Emniyet Müdürlüğüne yükselen isimler belli olmuştu.
İSTANBUL EMNİYETİ’NDE ATAMA TRAFİĞİ SÜRÜYOR
Terfi sürecinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğünde il içi atamalar da gerçekleştirildi.
1 Eylül itibarıyla yapılan görevlendirmelerde 18 ilçe emniyet müdürlüğü ile şube müdürlüklerinde yeni görev dağılımına gidildi.
Yeni dönemde hem il içi görevlendirmeler hem Birinci Sınıf Emniyet Müdürlerinin yeni görevleri hem de olası İl Emniyet Müdürü atamalarına ilişkin sürecin birlikte şekillenmesi bekleniyor.
BİRİNCİ SINIF EMNİYET MÜDÜRLERİNİN GÖREV ALANLARI
Emniyet Genel Müdürlüğünün rütbe sistemine göre Birinci Sınıf Emniyet Müdürleri; İl Emniyet Müdürü, Daire Başkanı, Polis Başmüfettişi, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı, Teftiş Kurulu Grup Amiri, Merkez Emniyet Müdürü ve Emniyet Müşaviri gibi görevlerde bulunabiliyor.
İstanbul kadrosundaki 25 emniyet müdürünün yeni dönem görevlerine ilişkin nihai tablonun yapılacak tebligat ve görevlendirmeler sonrasında kesinleşmesi bekleniyor.
ETİKETLER: #İstanbulEmniyeti #BirinciSınıfEmniyetMüdürü #EmniyetGenelMüdürlüğü #PolisBaşmüfettişi #TeftişKurulu #İlEmniyetMüdürü #EmniyetAtamaları #EmniyetTerfileri #İstanbul









