SON.TV/İSTANBUL
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 10. yılı dolayısıyla İstanbul’da dikkat çeken bir drone gösterisine imza attı.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü semalarında gerçekleştirilen organizasyonda, 1500 drone kullanılarak darbe girişiminde şehit olan 253 vatandaşın aziz hatırası gökyüzünde yaşatıldı. Gösteri, 15 Temmuz’un simgelerini modern teknolojiyle buluşturarak binlerce vatandaş tarafından ilgiyle takip edildi.
GÖKYÜZÜNDE MİLLİ İRADENİN SEMBOLLERİ
Drone gösterisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın silueti, Türk bayrağı, ay ve yıldız figürleri ile 15 Temmuz’u simgeleyen çeşitli görseller oluşturuldu.
Işıklarla gökyüzüne yansıtılan koreografi, milli irade, demokrasi ve birlik mesajları verirken, İstanbul Boğazı üzerinde oluşan görsel şölen vatandaşlardan büyük alkış aldı. Gösteri boyunca 15 Temmuz ruhunu yansıtan figürler art arda sergilendi.
10. YILA ÖZEL ANMA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz’un 10. yılı kapsamında düzenlenen anma etkinlikleri, “İrade Bizim, Zafer Bizim” temasıyla Türkiye genelinde gerçekleştiriliyor.
İstanbul’daki drone gösterisi de bu kapsamda düzenlenen en dikkat çekici organizasyonlardan biri oldu. Teknolojinin kullanıldığı gösteriyle hem 15 Temmuz şehitleri anıldı hem de milli birlik ve beraberlik mesajı verildi.
MİLLİ BİRLİK VURGUSU
Yetkililer, 15 Temmuz’un yalnızca bir darbe girişiminin engellenmesi değil, aynı zamanda milletin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü semalarında gerçekleştirilen 1500 drone gösterisi, gecenin en dikkat çeken anma etkinliklerinden biri olarak hafızalara kazındı.
ETİKETLER: #15Temmuz #DroneGösterisi #İstanbul #CumhurbaşkanlığıİletişimBaşkanlığı #Milliİrade #İradeBizimZaferBizim #15TemmuzŞehitlerKöprüsü #SonTV









