İstanbul’da değişiklik olacak mı?

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliğince hazırlanan kararname taslağı Birinci Daire üyelerine gönderildi. Yarın Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanı Halil Koç başkanlığında kararname görüşmeleri başlıyor. Yarın gerçekleşecek olan toplantıda, taslak metnin yanı sıra ünvanlıların da görüşüleceği öğrenilirken, hangi il başsavcılarının değişeceğine ilişkin SONTV, kulislerde konuşulan o isimleri öğrendi.

Kararname kapsamında İstanbul’da değişiklik olup olmayacağı merak konusu olurken, SONTV, İstanbul’da Çağlayan, Anadolu, Bakırköy Adliyeleri başta olmak üzere birçok ilçe adliyesinde bir değişim olup olmayacağına ilişkin son kulislere ulaştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, 2020 yılından bugüne kadar görevini sürdürüyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ise 2017 yılından beri görevde. Bilindiği gibi Hüseyin Gümüş ise geçtiğimiz yıl Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

HSK kulislerine göre; İstanbul’daki gerek büyük adliyeler gerekse de ilçe adliyelerde Başsavcı değişikliği beklenmiyor. Ancak Başsavcı Vekilliklerinde değişim olabileceği konuşuluyor kulislerde konuşulanlar arasında yer alıyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version