İşte Can Atalay kararında karşı oy veren 5 AYM üyesi

Atalay’ın, “milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi” talebiyle yaptığı başvuru, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nce reddedilmişti. Milletvekili seçilerek yasama dokunulmazlığı kazandığı gerekçesiyle yargılamada durma kararı verilmesi talebinin reddedilerek yargılamaya devam edilmesi nedeniyle “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” hakkının, tahliye talebinin reddedilmesi nedeniyle de “kişi hürriyeti ve güvenliği” hakkının ihlal edildiği ileri sürülerek Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapılmıştı. Sürecin devam ettiği sırada Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Can Atalay’a verilen 18 yıl hapis cezasını onamıştı.

Anayasa Mahkemesi, Can Atalay’ın tahliye ve hakkındaki yargılamanın durması isteminin reddedilmesi üzerine yapılan hak ihlali başvurusunu 12 Ekim Genel Kurul gündemine almış ancak içtüzüğün 54. Maddesi gereğince üyelerden birinin müzakere başlamadan önce, dosyayı yeterli derecede inceleyemediğini belirtmesi nedeniyle müzakere dün yapılmıştı.
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu dün toplandı ve Atalay’ın, “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” hakkı ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptığı başvuruda, “ihlal kararı” verildi.
Karar 9’a 5 oy çokluğuyla alındı. AYM Üyeleri Basri Bağcı, İrfan Fidan, Muhterem İnce, Yıldız Seferinoğlu ve Muammer Topal’ın karşı oy verdiği öğrenildi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version