İşte çiftçi Profesör!

Prof. Dr. Faruk Şen, memur bir ailenin çocuğu olmasına rağmen, kendi uğraşları neticesinde öğrendiği çiftçilik bilgileri ile yaklaşık 60 dönüm arazide, başta sofralık ve yağlık zeytin olmak üzere, sebze, meyve, hububat yetiştirme işleri ile de uğraşıyor.

PROFESÖRÜN MEMUR EŞİ DE ÇİFTLİK YAPIYOR

Çalışmalarında, kendi gibi tarımı seven ve köylü bir ailenin çocuğu olan tarih öğretmeni memur eşi de kendisine yardım ediyor Aşılama, dikim, gübreleme, ilaçlama, budama ve hasat işlerini öğrenmiş ve Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) resmi kayıtla profesyonelce yapmaktadır.

 

Prof. Dr. Faruk ŞEN kimdir?

1977 Muğla Milas doğumlu olan Şen’in tüm çocukluğu Milas’ın Epçe köyünde geçmiştir. Birinci ve ikinci sınıfı köyde birleştirilmiş sınıfta okumuştur. Milas Endüstri Meslek Lisesini okul birincisi olarak tamamlamıştır. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Makine Mühendisliği alanında yapmıştır.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

İngilizce hazırladığı doktora tezi, Türkiye’de alanında birincilik ödülü almıştır. Tübitak Bursuyla İngiltere’de doktora sonrası altı ay çalışmalarda bulunmuştur. Askerliğini Kara Harp okulunda yedek subay ve öğretim üyesi olarak yapmıştır.

32 KEZ TÜBİTAK ÖDÜLÜ ALDI

Çalıştığı üniversitelerden ve Tübitak tarafından 32 defa ödüllendirilmiştir. 35 yaşında doçent 41 yaşında profesör olmuştur. Makine Mühendisliği ve Makine Teknolojileri alanında iki doçentlik belgesine sahiptir. Yapmış olduğu ulusal ve uluslararası 150’nin üstünde akademik çalışmalarına, yüzlerce atıf yapılmıştır.

5 YILDIR YÜKSEK OKUL YÖNETİCİSİ

2015 yılından bu yana Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve üniversite senatörlüğü görevlerine devam etmektedir.

ASLİ BİLİR KİŞİ

Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı İzmir Bilirkişilik Bölge Kuruluna kayıtlı bilirkişi olarak Makine Mühendisliği alanında yeminli bilirkişilik yapmaktadır.

 

 


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version