İşte depremden zarar gören Adıyaman’da yargı mensupları ile adliye personellerinin son durumları

İşte Adıyaman’da zarar gören adliye binaları ile enkaz altında olduğu değerlendirilen yargı mensupları ile personellerin son durumları:

Yaşanan deprem felaketinde Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Adliye Personeli Enes Ünal, Osman Yıldız, Hakim Tamer Levent, Ali Sarıkaya, Ayşe Daşbaşı ve Cumhuriyet Savcısı Bülent Korkmaz’dan haber alınamadığı öğrenildi.  Adliye binasının ise hafif hasarlı olduğu öğrenilirken, durum tespitinin devam ettiği belirtildi.

Besni Cumhuriyet Başsavcılığında görevli İcra Müdür Yardımcısı Melike Arı Yürek’in enkaz altında olduğu öğrenildi.

Gerger Cumhuriyet Başsavcılığında görevli hakim ve savcılar ile adliye personelinin sağlık durumlarında bir sorun olmadığı öğrenilirken, deprem sonrası adliye binasında hafif çatlaklar meydana geldiği bilgisi edinildi.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığında görevli personellerin depremde evlerinin yıkıldığı ancak can kaybının yaşanmadığı öğrenilirken, adliye binasının otoparkının çöktüğü, bina içerisine girilmediği belirtildi.

Kahta Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Yazı işleri müdürü Mehmet Mustafa Öncül’ün Adıyaman merkezde göçük altında kaldığı, kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisi edinilirken, adliyede ise hafif hasar meydana geldiği öğrenildi.

Diğer yandan Adıyaman’da enkaz altında kalan vatandaşlar ile yargı mensupları ve adliye personellerinin kurtarılma çalışmaları devam ederken, ailelerin acı bekleyişi ise devam ediyor. Kurtarma çalışmalarında HSK’nın tüm girişimlerine rağmen yeterince yardımın ulaşamadığı öğrenildi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version