8 Eylül 2026 · Salı · Özel Haberin Kaynağı
SON TV
SON DAKİKA
İçişleri Bakanlığı

Jandarma 28 ilde uyuşturucuya geçit vermedi: 140 şüpheli yakalandı! 80’i tutuklandı!

Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda 28 ilde uyuşturucu madde satıcıları ve yasa dışı kenevir ekimine yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 548 kilogram uyuşturucu madde, 2 milyon 788 bin uyuşturucu hap ele geçirilirken, 1 milyon 751 bin kök kenevir ve skunk imha edildi. Yakalanan 140 şüpheliden 80’i tutuklandı.

SON.TV/ANKARA

Jandarma ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şüpheliler ile yasa dışı kenevir ve skunk ekimi gerçekleştiren yapılara yönelik 28 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen operasyonlara 1.260 narkotik ve asayiş ekibi ile 6 bin 285 personel katıldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Analiz ve Takip Timleri de operasyonlarda görev aldı.

28 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Operasyonlar; Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Niğde, Samsun, Tokat ve Yozgat’ta gerçekleştirildi.

548 KİLOGRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda yapılan aramalarda 548 kilogram uyuşturucu madde ile 2 milyon 788 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Yasa dışı üretim amacıyla ekildiği belirlenen 1 milyon 751 bin kök kenevir ve skunk da ekipler tarafından imha edildi.

140 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Soruşturmalar kapsamında toplam 140 şüpheli yakalandı.

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 80’i tutuklanırken, 60 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

SOSYAL MEDYA VE MESAJLAŞMA UYGULAMALARINI KULLANDILAR

Yürütülen çalışmalarda şüphelilerin yasa dışı kenevir ve skunk ekimi yaparak uyuşturucu üretimine kaynak sağladıkları belirlendi.

Şüphelilerin uyuşturucu madde ticaretini organize şekilde yürüttükleri, satış faaliyetlerinde ise sosyal medya platformları ile mesajlaşma uygulamalarını kullandıkları tespit edildi.

6 BİN 285 PERSONEL SAHADAYDI

Operasyonların kapsamı dikkat çekti. 28 ilde toplam 1.260 narkotik ve asayiş ekibi ile 6 bin 285 personel görev yaptı.

Güvenlik birimlerinin sokak satıcıları, uyuşturucu imalatçıları ve yasa dışı uyuşturucu ekim faaliyetlerine yönelik mücadelesinin devam edeceği bildirildi.

ETİKETLER: #Jandarma #Uyuşturucu #Narkotik #Kenevir #Skunk #UyuşturucuOperasyonu #JandarmaGenelKomutanlığı #CumhuriyetBaşsavcılığı