Kamu borcu en az on ülkeler sıralamasında Türkiye 4. sırada

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin kamu borçlarının küresel seviyede en az olan ülkelerden biri olduğunu açıkladı.

Resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) verilerine dayanan bir grafik paylaşan Bakan Albayrak, Türkiye’nin düşük kamu borcu stoğunun pandemi sürecinde ülkeye kolaylık sunduğunu kaydetti.

KAMU BORCU EN AZ OLAN ÜLKELER ARASINDA 4. TÜRKİYE

Bakan Albayrak, küresel açıdan incelendiğinde, kamu borcunun düşük seviyede bulunmasının ekonomide hareket alanı sağladığını belirten Albayrak, bu sayede kazanımların pandemi sürecinde korunduğunun altını çizdi.

“PANDEMİDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ”

Yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) sürecinden güçlenerek çıkılacağını ifade eden Albayrak,“Ekonomimizin güçlü sac ayaklarından biri olan düşük kamu borç stoğu oranı pandemi sürecinde elimizi güçlendiren ve bize hareket alanı sağlayan farklılıklarımızın başında geliyor. Kazanımlarımızı koruyarak bu süreçten güçlenerek çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu.

ile açıklamalarını destekleyen Bakan Albayrak, yine Twitter üzerinden küresel kamu borçlarının olduğu bir video yayınladı.

https://twitter.com/BeratAlbayrak/status/1281513498829303808


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version