Kartal’da çöken bina faciasında ölü sayısı yükseldi! Acı haberi Vali açıkladı

Son dakika! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal’da çöken 8 katlı bina ile ilgili yaptığı açıklamada, “Üç kişinin daha cansız bedenine ulaştık. Hayatın kaybeden vatandaş sayımız 6’ya ulaştı.” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Kartal’da 8 katlı binanın çökmesiyle meydana gelen faciayla ilgili son durumu açıkladı. Yerlikaya, “Üç cansız bedene ulaştık, ölen sayısı 6’ya ulaştı. 3’ü ağır 13 vatandaşımız yaralı.” ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya’nın açıklaması şöyle;

“YARALI SAYIMIZ 13, 3’Ü YOĞUN BAKIMDA”

“Yaralı sayısı 13, hepsini ziyaret ettik. 3 tanesi yoğun bakımda, onları da ziyaret ettik. İkisinin durumu daha iyiye doğru gidiyor. Başhekimimiz bizimle paylaştı. Diğerlerin durumları iyi, hepsiyle tek tek görüştük. Bütün arama kurtarma ekibinde bulunan arkadaşlara, devletimize, hükümetimize selamları var. Aynı zamanda basın mensuplarına göstermiş oldukları sabır, buradan aldıkları haberleri anbean yurt geneline dağıtımlarıyla sizlere de teşekkür ederim arkadaşlar.

“ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANIMIZ SORUŞTURMA BAŞLATTI”

Yandaki binanın resmini hep göz önünde bulundurarak, lazer sistemiyle en ufak hareketleri anbean takip ediliyor ki, enkaz üzerinde çalışan arkadaşlarımızın can güvenliği sağlanmış olsun. Anadolu Başsavcılığımız İsmail Bey, ‘adli takibat başladı’ dedi. Bir savcı vekili, bir savcımız görevlendirdi. Aynı şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanımız da soruşturma başlattı. Bu ada içerisindeki bütün binaların her biri incelemede. Netice ne çıkarsa ona göre neler olacağını hep beraber göreceğiz. Bunlar da sizler vasıtasıyla kamuoyuna duyurulacak.”

AFAD BAŞKANI: KAÇ KİŞİ OLDUĞU BELİRSİZ

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da yaptığı açıklamada, “Hala kaç kişi olduğunu söylememiz mümkün değil ve bunu söylememiz doğru değil. Belli bir kattayız demek de doğru değil çünkü binanın öne doğru geldiğini biliyoruz. Biz hem tünel usulü hem de farklı usülleri kullanarak uyum içerisinde çalışıyoruz. Çalışmalar uzadıkça yedekleyerek çalışmamız gerekiyor. Son vatandaşımıza ulaşıncaya kadar çalışma devam edecek” ifadesini kullandı.

HAVVA 19 SAAT SONRA KURTARILDI

Ekiplerin yaptığı çalışmayla gün içinde 5 yaşındaki Havva Azra Tekgöz adlı küçük kız çocuğu enkazdan 19 saat sonra kurtarıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya saat 10.45 itibariyle olay yerinde yaptığı son açıklamada Havva isimli bir kız çocuğuyla irtibat sağlandığını açıklamıştı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN VE YARALILARIN KİMLİK BİLGİLERİ

1- Hilal Tuana Alemdar (13 yaşında, genel durumu iyi, Bezmialem Dragos Hastanesi)
2- Halil İbrahim Alemdar (23 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
3- Adem Alemdar (47 yaşında, ameliyat oldu, yoğun bakımda, Kartal EAH)
4- Safiye Alemdar (44 yaşında, ameliyatta, Kartal EAH)
5- Adile Oral (77 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
6- Nazan Tekgöz (37 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
7- Güler Yılmaz (56 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
8- Bahriye Aktar (75 yaşında, yoğun bakımda, Kartal EAH)
9-Tayyip Mahmut Alemdar (9 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
10- Ali Alemdar (75 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
11- Hüsniye Yaman (59 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
12- Leyla Yaman (63 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
13- Azra Havva Tekgöz (5 yaşında)

Kimliğini tespit edilen vefat eden vatandaşlarımız:

1- Ayşe Alemdar (45 yaşında)
2- Yıldız Gündüzoğlu (33 yaşında)
3- Kimlik tespit çalışmaları sürüyor


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version