Kayıp Gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı Suudi İstihbarat Servisi mi kaçırdı!

Suudi Vatandaşı Gazeteci Cemal Kaşıkçı, kendisinin bekar olduğunu kanıtlayan resmi bir evrak almak için 28 Eylül’de Suudi Arabistan’ın Levent’teki İstanbul Başkonsolosluğuna başvuruyor.

Suudi Arabistan Başkonsolosluk yetkililerinin Gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya, istenilen resmi evrakın yerel kaynak incelenmesinin yapılması gerektiğini evrakı hemen onaylayıp vermelerinin mümkün olmadığını öne sürerek 2 Ekim 2018 Salı günü saat 13:00’e randevu verdiği ortaya çıktı.

2 EKİM 2018 SALI GÜNÜ SAAT 13:00’DE KAYBOLDU

Emniyet kaynakları; mobese kameralarındaki tespitlerine göre, Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz ile geçtiğimiz salı günü saat 13.00’te Başkonsolosluk tarafından verilen randevuya birlikte geldiği tespit edildi. Kayıp gazetecinin konsolosluk dışında kendisini bekleyecek olan nişanlısına kullandığı cep telefonlarını teslim ettikten sonra da saat 16.00’ya kadar dışarı çıkmaması durumunda AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay ve Türk Arap Gazeteciler Derneği Başkanı Turan Kışlakçı’ya haber vermesini ilettiği öğrenildi.

GÜVENLİK MAKAMLARI ALARMA GEÇTİ

Kendisinden haber alınamayan gazeteciye ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile MİT İstanbul Bölge Başkanlığı kayıp gazetecinin akıbetini araştırmak için birlikte ekip oluşturarak alarma geçtiği öğrenildi.

Alarma geçen istihbarat birimleri kayıp gazeteciyi bulmak için başkonsolosluk binasının giriş çıkış kapısını gözetleyen mobese ve diğer tüm çevre kameralardaki görüntüleri tek tek geriye doğru incelediği belirtildi.

GAZETECİNİN BİNAYA GİRİŞİ VAR ÇIKIŞI YOK

Mobesa kameraları üzerinde yapılan izlemeler neticesinde İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü ve MİT Başkanlığı, Suudi Gazeteci Kaşıkçı’nın binadan giriş görüntüsünün olduğunu ancak çıkış görüntüsünün olmadığını tespit ediyor.

Bu arada konuyla ilgili Suudi Arabistan Başkonsolosluğu ise, Suudi Haber Ajansına yaptığı açıklamaya göre: “Diplomatlarımız, Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın başkonsolosluk binasını terk ettikten sonra kayboluşunun koşullarını araştırmak için yerel Türk yetkililerle birlikte çalışıyor” açıklamasını yaptı.

BAŞKONSOLOSLUK KAMERALARI NEDEN BOZUK?

Suudi Başkonsolosluk binasına giriş kanıtı olan ancak çıkış kanıtı olmayan kayıp gazeteci ile başkonsolosluğun açıklama yapması kafalarda soru işareti bıraktı. SON TV güvenlik güçleri içindeki haber kaynaklarına göre; “Başkonsolosluğun şaibeli bu açıklaması Kaşıkçı’nın kaçırılmış olabileceği yönünde kuvvetli şüphelerimizin oluşmasına neden olmuştur.” Denildi.

SON TV’nin edindiği bilgiye göre; “Şüphelerimizi artıracak en önemli nedenlerden biri, başkonsolosluğun maalesef Emniyet kaynaklarına doğru beyanda bulunmaması. Emniyet ile birlikte incelenen tüm kamera kayıtlarında Kaşıkçı’nın binaya girişinin görüldüğü ancak çıkışının olmadığı çok net. Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu eğer şahsın binadan çıktığını iddia ediyorsa bunu da bina içindeki kamera görüntüleriyle güvenlik makamlarına ispat etmek zorundadır.”

REUTERS HABER AJANSINA AÇIKLAMA ŞAİBELİ!

Reuters Haber Ajansının geçtiği bir habere göre ise; İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi: “Kameralarımız o saatler arasında maalesef çalışmadığı için kayıt yapmamış” şeklindeki açıklama olayı soruşturan güvenlik makamlarında şaibelerin iyice artmasına sebep olduğu öğrenildi.

SUUDİ İSTİHBARATINDAN 15 KİŞİ NEDEN GELDİ İSTANBUL’A?

İkincisi, olayı araştıran İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin ulaştığı ilginç bir bilgiye göre; Kaşıkçı’nın başkonsolosluktaki ikinci randevuya gelmeden bir gün önce Suudi Arabistan’dan iki ayrı uçakla 15 kişilik bir istihbaratçı ekibi geldiği ve bu ekipler İstanbul’a iner inmez İstanbul’daki başkonsolosluk binasına geçtiği iddiası!

15 İSTİHBARATÇI SAAT 18:00’DE ÜLKEYİ TERKETTİ

Bir iddiaya göre Suudi istihbaratından olduğu tahmin edilen bu 15 kişi, 1 Ekim Pazartesi günü gelip, 2 Ekim Salı günü saat 18.00’de İstanbul’dan ayrıldığı iddiası!

Üçüncüsü ise başkonsolosluğun ancak 5 gün sonra kapılarını açması… Üstelik de uluslararası haber ajansı Reuters’a. Bizzat Başkonsolos Muhammed Uteybi muhabire 6 katlı binanın tümünü gezdiriyor ve dolapların içi dahil açılıp; “Bakın işte burada yok!” diyerek Kaşıkçı’nın binada olmadığı ispat edilmeye çalışılması.

OLAĞAN FAİL SUUDİ BAŞKONSOLOSLUĞU

SON TV güvenlik kuvvetlerine dayandırdığı bilgiye göre: “Suudi Arabistan makamlarının kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın o binadan dışarı çıktığının ispatı olan kamera görüntülerini bizlerle paylaşmadığı sürece bize göre olağan fail durumundadır.”

KAMERALARIN O SAATLER ARASINDA BOZUK OLMASI ŞAİBELİ

SON TV’ye konuşan güvenlik kaynakları; “2 Ekim 2018 tarihindeki Saat: 13.00 ile 18.00 arası bina içindeki güvenlik kamera kayıtlarının o saatte bozuk olduğu için kayıt yapılamadığı şeklindeki bir açıklamanın yapılması şüphelerimizi iyice arttırmıştır.

Çünkü 1 Ekim de iki ayrı uçakla İstanbul’a gelip, konsolosluk binasına yerleşip ertesi günü Türkiye’den ayrılan bu ekibin tamamının Suudi Arabistan istihbaratından olduğunu tahmin ediyoruz.”

5 GÜN NEDEN KAPILARI AÇMADILAR

SON TV’ye konuşan ancak kimliğinin gizli tutulmasını isteyen bir güvenlik mensubu: “Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasından ötürü konsolosluğun kapısı neden 5 gün sonra güvenlik kuvvetlerine değilde, uluslararası bir haber ajansına açılmıştır.? Madem Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluk binasında olmadığını ispat etmek istiyorlar, bunun için niçin 5 gün geçmesi bekleniyor? O bina içinde yaşanan her neyse yok etmek için 5 gün epey uzun bir süre.”

26 DİPLOMATİK ARAÇ TAKİPTE

SON TV’nin edindiği son tespitlere göre, konsolosluğa ait 26 yeşil plakalı diplomatik araç var. Özellikle 2 Ekim saat 13.00 itibarı ile konsolosluk binasından çıkış yapan tüm diplomatik araçların çıktıktan sonra nereye gittikleri ve ne taşıdıklarının tespitine çalışılıyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version