Kıbrıs’ta camilere yönelik provakasyona Türkiye’den kınama
Güney Kıbrıs'ta camiye yönelik ikinci bir provakasyon eylemi gerçekleşti. Limasol'da bulunan bir camiye Bizans bayrağı asılmasına Türkiye'den tepki yağdı.

Son bir hafta içinde Güney Kıbrıs’taki iki ayrı camiye provokasyon saldırıları düzenlendi. İlkinde Limasol Köprülü de bulunan Hacı İbrahim Ağa Camisi avlusuna 1 Haziran’da 3 Molotof kokteyli atılırken duvarlarına da sprey boyayla İslam ve göçmenlik karşıtı yazılar yazılmıştı.
Bugün gerçekleşen saldırıda ise Larnaka Tuzlu köyünde bulunan caminin duvarına Bizans bayrağı asıldı.
“İSLAM DÜŞMANLIĞINA MÜSAMAHA GÖSTERİLEMEZ”
Saldırıyı kınayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rum yönetimini olayın sorumlularını bulmaya davet etti.
Kıbrıs Limasol'daki Köprülü Camisi'nin avlusuna molotofkokteyli atılmasının ardından Larnaka'daki Tuzla Camisi'nin duvarına Bizans bayrağı asılmasını şiddetle kınıyor ve Rum yönetimini derhal failleri bulmaya davet ediyoruz.
İslam düşmanlığına müsamaha gösterilemez.— Ibrahim Kalin (@ikalin1) June 7, 2020
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, “Rum yönetimi adanın güneyinde son dönemde bir takım karanlık odaklar tarafından diriltilmeye çalışılan Türk ve İslam karşıtlığını cesaretlendirmeye son vermeli ve bu hastalıklı zihniyetin önüne geçecek önlemleri süratle uygulamaya koymalıdır” şeklinde açıklamada bulundu.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sözcüsü Ömer Çelik de, Rum yönetimini İslam düşmanlığına son vermeye çağırırken saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.
Güney Kıbrıs’taki Tuzla köyünde bulunan camiye Bizans bayrağı asılmasını şiddetle kınıyoruz.
Rum yönetimi, İslam düşmanlığına son vermeli. İslam düşmanlığını teşvik edenler, himaye ettikleri faşistlerin yol açacağı belalarla er geç yüzleşirler… pic.twitter.com/lW1JXwQ82M
— Ömer Çelik (@omerrcelik) June 7, 2020
Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Msutafa Akıncı ve Başbakan Ersin Tatar da saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu.
KKTC Din İşleri Başkanlığı da yazılı olarak yaptığı açıklamasında Religious Track Ofisi aracılığıyla Başpiskoposluk ve diğer yetkililerden konunun takibi ve izahının istendiği belirtildi. Din İşleri Başkanlığı ayrıca Rum kesimine temsilci göndererek durumun yerinde incelendiğini, söz konusu bayrağın da indirildiğini bildirdi.