Koronavirüs tedbirlerine karşı gelip kumar oynatan yerlere emniyet baskını

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince COVİD- 19 tedbirleri ile ilgili 05.04.2020 tarihinde yapılan denetimler kapsamında yeni bir baskın düzenlendi.

Saat 14.40 sıralarında Esenler Mahallesinde faaliyet gösteren ve kepenkleri kapalı bir dernek lokalinin içerisinde (6) şahsın bulunduğu belirlenmiş, şahısların her birine 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesine istinaden 392 TL idari para cezası işlemi uygulanmıştır.

Saat 22.45 sıralarında Kavakpınar Mahallesinde bulunan ve kumar oynatıldığı yönünde bilgi edinilen bir kıraathaneye yönelik yapılan denetimlerde içeride (6) şahsın bulunduğu belirlenmiş, şahısların her birine 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanununa Muhalefet suçundan 789 TL idari para cezası işlemi uygulanmıştır.

Saat 23.00 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesinde kaçak maske üretimi yapıldığı yönünde bilgi edinilmesi üzerine bahse konu adreste yapılan aramalarda 400 adet satışa hazır maske ve koli içerisinde imalat aşamasında maske bezleri ele geçirilmiş, işyeri sahibi şahsa işlem yapılmasının devamında ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği belirlenen işyeri İlçe Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetlerine son verilmiştir.
Aynı tarihte İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gerçekleştirilen denetimlerde ise Saat 16.45 sıralarında Dudullu Mahallesi Alemdağ Caddesinde faaliyet gösteren ve içerisinde kumar oynatıldığı yönünde ihbarda bulunulan bir dernek içerisinde yapılan kontrollerde işyerinde (3) şahsın bulunduğu görülmüş, şahısların her birine 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanununa Muhalefet suçundan 789 TL idari para cezası işlemi uygulanmış, işyeri İlçe Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetlerine son verilmiştir.

Saat 22.40 sıralarında Altınşehir Mahallesi Tavukçuyolu Caddesinde bulunan bir kıraathanede yapılan denetimlerde içeride (10) şahsın bulunduğu görülmüş, şahısların her birine 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa Muhalefet suçundan 789 TL idari para cezası uygulandı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version