KYK burs başvurusu ne zaman başlıyor? 2018-2019 KYK Bursu ne kadar?

KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor üniversite öğrencileri özellikle ve önemle bunu merak ediyorlar. Kredi Yurtlar Kurumu KYK bursu bu sene ne kadar olacak ve başvuru şartları nasıl ve neler? İşte KYK ile ilgili tüm merak edilen detaylar. KYK burs başvuruları ne zaman? 2018 KYK bursu ne kadar ve başvuru tarihi belli oldu mu? 2018 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşen öğrencilerin merak ettiği konulardan birisi KYK burs başvurusu ne zaman, başvuru tarihi ve KYK bursu ne kadar oldu. KYK yurt başvurusu ve KYK burs başvurusu gerçekleştirmek isteyen üniversiteliler internette bu konuları araştırıyor.

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu “Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül’de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak.” dedi.

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Yapılan açıklamaya göre, lisans ve önlisans öğrencileri bu yıl 470 TL KYK burs/kredi ödemesi alacak. Öte yandan yüksek lisans öğrencileri 940 TL ve doktora öğrencileri 1410 TL burs/kredi ödemesi alacak. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında ise 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400 TL ve 2017 yılında 425 TL burs ödemesi yapıldı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version