LGS nakilleri ne zaman? Kaç öğrenci açıkta kaldı?

Bu Öğretmenler Günü farklı olacak

Bu Öğretmenler Günü farklı olacak

SON.TV EĞİTİM EDİTÖRÜ: Liseye Geciş Sistemi (LGS) adrese dayalı nakille açıkta kalan öğrenci sayısı 47 bin. Liseye Geçiş Sistemi kapsamında yapılan ilk nakil uygulamasında açıkta kalan öğrenci sayısı bu kez 47 bin öğrenci olurken, 46 bine yakın öğrenci ise, ilk nakil döneminde kendi adrese dayalı sistemine göre bir liseye yerleşti.

LİSE GİREMEYEN ÖĞRENCİ SAYISI 46 BİN

Geçtiğimiz 30 Temmuz’da açıklanan LGS yerleştirmeleri sonucunda 91 bin öğrenci bir liseye yerleşmemiş, bir şekilde açıkta kalmıştı. MEB birçok daire başkanını görevden uzaklaştırmıştı. Bugün açıklanan sonuçlara göre ise, LGS nakillerinin ilk yerleştirmesinde bu sayı 46 bin öğrenci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS 1’inci adrese dayalı nakil yerleştirmeleriyle ilgili bir açıklama yaptı. MEB’in açıklamasına göre ilk yerleştirmenin ardından açıkta kalan 91 bin öğrenciden 45 bin’i, yerleştirmeye esas birinci nakil döneminin ardından istediği okula net kayıt hakkı kazandı.

100 BİN ÖĞRENCİ SINAVSIZ LİSELERE YERLEŞTİ

Liselere giriş sınavlarının açıklanmasının sonra bir liseye yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu beğenmeyip değiştirmek isteyen öğrencilerden, yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarına göre kayıt hakkı kazananlar belli oldu.
Buna göre, 6 ve 10 Ağustos’taki yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi başvurularında yerel yerleştirmeyi tercih eden öğrencilerden 105 bin 67’si sınavsız okullara yerleşti. Merkezi yerleştirmeyi sistem üzerinden tercih edenlerden 7 bin 627’si de sınavlı okullara yerleştirildi.

PEKİ İSTEDİĞİ OKULA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

Liselere yerleştirmelerde, tercih yapıp yerleşemeyen 90 bin öğrenciden 45 bin’i, yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi sonucunda sınavlı veya sınavsız okullara kayıt hakkı kazandı.Yerleştirmeye esas nakil sonuçları, 19 Ağustos, 3 Eylül ve 8 Eylül www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

İKİNCİ NAKİL DÖNEMİ TERCİHİ BAŞLADI

Bugün başlayan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas ikinci nakil dönemi 17 Ağustos 2018’e’ kadar sürecek. Yerleştirmeye esas adrese dayalı nakil dönemlerinin üçüncüsü 27-31 Ağustos 2018’de, dördüncüsü 03-06 Eylül’de yapılacak.

 


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version