Mahkeme Başkanı’na hakaret eden Ömer Kavili gözaltında!

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nce dün görülen DHKP-C duruşmasında esnasında olaylar çıkmıştı.

Mahkeme Başkanı Ersin Özarslan ile münakaşaya girdiği ve Başkana ‘onursuz’ diye hakaret ettiği iddia edilen Avukat Ömer Kavili’nin önce salondan çıkmaya davet edildiği, salondan çıkmayarak görevli personellere mukavemet gösterince duruşma salonundan atıldığı öğrenildi.

Ömer Kavili

TUTANAK TUTULDU

Jandarma görevlilerince tutulan olay yeri görgü ve tespit tutanağında, Avukat Kavili’nin dışarı çıkarıldığı esnada görevlilere direndiği, görevli jandarma astsubayının göğsüne yumruk vurduğu ve iki eliyle boğazını sıktığı belirtildi. Kavili’nin ardından duruşma salonunun çıkış kapısında yine görevli jandarma astsubayını iterek yere düşürdüğü kaydedildi.

SANIKLAR ZORLUK ÇIKARDI

Bu olay esnasında salonda bulunan sanıklardan slogan seslerinin yükseldiği ve mahkemeyi izleyenlerin de sloganlara dâhil olduğu belirtildi. Duruşmaya ara verilmesi ardından salon boşaltıldı. Bunun üzerine salonda kalan sanıklar da dışarı çıkarılmamak için direndi.

KAMERAYA ÇEKİMİ YAPTI

Ayrıca İstanbul Barosu’na kayıtlı N.Ö adlı avukatın bu olayları yasak olmasına rağmen kamera kaydına aldığı tespit edildi.

GÖZALTINA ALINDILAR

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaşanan tüm bu olaylar ardından Ömer Kavili ve Nadide Özdemir adlı avukatlar bugün de devam eden duruşma için Silivri’ye geldikleri sırada Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı. Avukatlar hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığı ve gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Bilindiği gibi Avukat Ömer Kavili 15 Temmuz öncesi birçok FETÖ şüphelisinin sorgusuna girmişti.

Bu arada CHP’li vekil Mahmut Tanal da Ömer Kavili’ye destek çıktı. Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından şu mesajı yazdı: “Silivri’de dün yapılan Grup Yorum Davasının duruşmasında savunma yapan sanık konuşturulmadığı gibi Avukat Ömer Kavili yerlerde sürüklenerek duruşma salonundan çıkarmıştır. Bugün ise avukat Ömer Kavilli gözaltına alınarak avukatlık görevi engellenmiştir. Avukat olmadan adalet olmaz.”


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version