Mazeret kararnamesinden flaş kulisler

Yargı teşkilatı tarafından Kararnamenin ne zaman yayımlanacağı merak konusu olurken, SONTV, tüm yargı teşkilatının merak ettiği Güz Kararnamesine ilişkin son dakika kulis bilgilerine ulaştı. Talep toplama işlemlerinin tamamlanmasıyla Genel Sekreter Yardımcısı Cem Karaca başkanlığında kararname bürosu tetkik hakimlerince güz kararnamesi taslak metin tamamlandı. HSK Birinci Daire’ye gönderilen taslak metin üzerinde çalışmalar başlarken, SONTV’nin edindiği bilgiye göre; kararnamenin 450 yargı mensubunu kapsayacağı öğrenildi.

O HAKİMLER SAHAYA GÖNDERİLECEK
Diğer taraftan, geçmiş yıllarda Adalet Bakanlığı’na kontenjanın çok çok üstünde tetkik hakimi alındığı yargı teşkilatınca bilinen bir gerçek. Bu kapsamda, bakanlık içinde kontenjan fazlası olan tetkik hakimlerin kararname kapsamına alınacağı bilgisi edinildi. Bu kapsamda yaklaşık 150 ismin kararname kapsamında sahada görevlendirilmesi de bekleniyor.

NE ZAMAN İLAN EDİLECEK
Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesince; Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı ile İdari Yargı Hakimlerini kapsayan kararnamenin Aralık ayının ikinci haftasında ilan edilmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

O BAŞSAVCI O BÜYÜKŞEHİR İÇİN ADAY
Adalet Bakanlığına Yılmaz Tunç’un atanmasının ardından bazı Büyükşehir Başsavcılarının da değişmesi beklenmişti. Bu kapsamda bazı Büyükşehir Başsavcılarının da değişmesi bekleniyor. Kulislere yansıyan son dakika bilgilerine göre, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın üç büyük ilden birisine başsavcı olmak istediği belirtiliyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version