SON TV

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin eski adı nedir? Kim Milyoner Olmak İster’deki sorunun cevabı

Kim Milyoner Olmak İster programında sorulan "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin eski adı nedir?" sorusu izleyiciler tarafından araştırılır oldu. Herkes, 30.000 TL değerindeki sorunun doğru cevabını merak ediyor. İşte Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin eski adı...

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin eski adı nedir? Kim Milyoner Olmak İster’deki sorunun cevabı

ATV’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının doğru cevaplarını merak edenler buraya! Genel Kültür yarışması olan Kim Milyoner Olmak İster’de özellikle az önce sorunun yanıtını arayan vatandaşlar internet ortamında sorgulamaya başladı. İşte Kim Milyonar Olmak İster yarışmasında az önce sorulan cevabının cevabı… Sorunun doğru cevabına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

ATV Kim Milyoner Olmak İster yarışması 760. bölümüyle ekranlara geldi. Murat Yıldırım’ın sunumuyla ekranlara gelen Kim Milyoner Olmak İster yarışması yine birbirinden kritik sorularla seyirciyi meraklandırdı.

ATV Kim Milyoner Olmak ister yarışması

Dünyanın en çok seyredilen ve kazandıran yarışma programı atv ekranlarında devam ediyor! Yarışmada toplam 12 soru yer alıyor. Bu on iki soruyu yanıtlamak için size 4 joker hakkı sunuluyor. Ayrıca 2 barajınız var. Baraj sorularını doğru yanıtladığınızda o ana kadar kazandığınız ödül her halukarda sizin oluyor. 12. soruyu da doğru yanıtlarsanız kazanacağınız ödül tam 1 Milyon TL. Milyoner olmak için son kararınızı vermeye hazır olanlar bu yarışmada boy gösterecekler.

ATV Kim Milyoner Olmak İster sunucusu kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendislik bölümünde 8 senede mezun olan Murat Yıldırım 20 Haziran 2008 yılında Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlenmiş ve 30 Haziran 2014 senesinde boşanmıştır. Oyunculuk kariyerine 1999 senesinde Ayrılsak da Beraberiz dizisinde rol alarak başlamıştır.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin eski adı nedir?

Mekteb-i Sultani
Mekteb-i Maarif-i Edebiye
Sanayi-i Nefise Mektebi
Mekteb-i Şahane-i Şehriye
Doğru cevap: Sanayi-i Nefise Mektebi

Sanayi-i Nefise Mektebi, Osman Hamdi Bey’in, II. Abdülhamit tarafından Sanayi-i Nefise Mektebi Müdürlüğü’ne tayin edilmesiyle 1882’de kurulmuş olup, okulun kuruluşundaki resmi adı, kuruluş fermanındaki şekliyle Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane ‘dir. Okulun adı, resmi yazışmalarda ve dönemin arşiv belgelerinde ise Sanayi-i Nefise Mekteb-i Âlisi olarak geçer. Okul Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk güzel sanatlar okuludur.

Günümüzde Eski Şark Eserleri Müzesi olarak hizmet veren binada 2 Mart 1883’te eğitime başlayan okul, 1928’de Güzel Sanatlar Akademisi adını almıştır; 1982’den beri Mimar Sinan Üniversitesi adıyla eğitime devam eden üniversitenin adı 2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olarak değişmiştir. Tarihçesi Paris Güzel Sanatlar Okulu (Ecole Des Beaux-Art)’nu örnek alarak kurulan okulda 1882 yönetmeliğine göre resim, heykeltıraşlık, mimarlık ve hakkaklık ile sanat dersleri okutulup öğretilecekti. Dersler antik sanat ağırlıklı idi. Osman Hamdi Bey, okulun Arkeoloji Müzesi’ne yakın olması gerektiğini düşünüyordu. Mimar Alexandre Vallaury’den okulu müzenin ana giriş kapısının karşısına, Çinili Köşk’ün yanına inşa etmesini istedi. Vallaury beş derslik ve bir atölyeden oluşan küçük bir bina yaptı. 1916’ya kadar kullanılan bu bina, 1892 ve 1911’de yapılan eklerle genişletilmiştir. Vallaury aynı zamanda mektebin il mimarlık hocası olarak görevlendirilmiştir. Okul binasının yapımı, kütüphane oluşturulması, akademik ve idari kadro temini gibi meseleler halledildikten sonra, okul eğitime resmen 2 Mart 1883 tarihinde başladı. Sekiz eğitmen ve yirmi öğrenci vardı. Öğrencilerin hepsi erkek, çoğu gayri-müslimdi. Okulu dahili öğrencileri mektepte tahsil görüp orada yatılı kalırlarken, harici öğrenciler yalnız binayı yatıp-kalkmak için kullanırlar, eğitimlerini diğer Fransız okullarında alırlardı. 1890’ların sonlarında öğrenci sayısı 200’ü bulmuştur.