OdaTV’ci Müyesser Yıldız tutuklandı

OdaTV’ci Müyesser Yıldız tutuklandı

Libya’da şehit olan MİT görevlilerinin deşifre ettikleri gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde ODA TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu gözaltına alınmış, ikili ‘İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Her ikisi ODA TV personeli halen tutuklu bulunurken Ankara merkezli önemli bir gelişme yaşanmıştı.

ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Uğur Yıldız, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Askeri casusluk’ suçlamasıyla yürüttüğü bir soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Yıldız ile birlikte Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve kapsamında İstanbul’da 1. Ordu Komutanlığı’nda görevli Astsubay E.B. isimli şüpheli de gözaltına alınmıştı.

“Siyasal ve askeri casusluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile astsubay E.B. tutuklandı, TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ise serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 8 Haziran’da gözaltına alınan İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız ile astsubay E.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Burada Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz tarafından sorgulanan şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Söz konusu isimlerden Müyesser Yıldız ve E.B, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, İsmail Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version