Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı tutuklandı

Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı tutuklandı

Muğla’da kaybolan ve 5 gündür aranan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Pınar Gültekin’den acı haber geldi. 27 yaşındaki genç kadının, eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı (32) tarafından vahşi bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Ekipler, saat 05.00 sıralarında arama yapılan bölgede bulunan çöp varilini kesip Gültekin’in yanmış cesedine ulaştı.

Genç kızın kaybolmasından sonra bölgede arama çalışmaları başlatılmış ve birçok kişinin ifadesine başvurulmuştu. Pınar Gültekin’in en son Akyaka Mezarlığı civarı ile Menteşe ilçe merkezindeki AVM’de görüldüğü saptanmıştı. Bunun üzerine buralardaki tüm güvenlik kameraları mercek altına alındı.

PINAR GÜLTEKİN’İN KATİLİ METİN AVCI’YI ŞÜPHELİ HAREKETLERİ ELE VERDİ

Pınar Gültekin’in eski sevgilisi Metin Avcı’yı gözaltına alan ekipler, 32 yaşındaki adamın söylemlerinin tutarsız olduğunu fark etti. Gültekin’in kaybolmasıyla ilgili detay bulmak için Akyaka ve Menteşe ilçesindeki çok sayıda güvenlik kamerası kaydı izlendi, tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar değerlendirildi.

PINAR GÜLTEKİN’İN KATİLİ METİN AVCI İTİRAF ETTİ

27 yaşındaki Pınar Gültekin’in evli olduğu öğrenilen sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından vahşice dövüldüğü, boğularak öldürüldüğü ve cesedinin yakıldıktan sonra, varille ormanlık alana bırakıldığı ortaya çıktı. Zanlının ifadesinde, “İlişkimizi eşime söylemekle tehdit ediyor ve benden yüklü miktarda para isteyerek bana şantaj yapıyordu. Konuşmak için çağırdım, yaşanan tartışma sonrasında öldürdüm” dediği öğrenildi.

GENÇ KADININ KATİLİ METİN AVCI TUTUKLANDI

Türkiye’yi sarsan Pınar Gültekin cinayetinde katil Cemal Metin Avcı’nın cesedi yakmak için pet şişe ile akaryakıt istasyonundan benzin aldığı görüntüler ortaya çıktı. SABAH’tan Kenan Gürbüz’ün son dakika haberine göre, jandarma ve polis ekiplerince alınan yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarılan Avcı, ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürme’ suçundan tutuklandı.

Ekipler, saat 05.00 sıralarında bölgede bulunan çöp varilini kesip, Gültekin’in yanmış cesedine ulaştı.

27 yaşındaki Pınar Gültekin’in evli olduğu öğrenilen sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından vahşice dövüldüğü, boğularak öldürüldüğü ve cesedinin yakıldıktan sonra, varille ormanlık alana bırakıldığı ortaya çıktı.

Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda üst makamlara olayla ilgili sunulan bilgi notunda, ”Yapılan incelemede İl merkezinde bulunan bir petrol istasyonundan 16 TL’lik benzin aldığı tespit edilmiş, yapılan kamera incelemesinde benzini iki adet pet şişede aldığı tespit edilerek, kapsamlı yapılan sorgusu neticesinde ikrarda bulunmak zorunda kalmıştır.” denildi.

Katil Cemal Metin Avcı’nın cesedi yakmak için pet şişe ile akaryakıt istasyonundan benzin aldığı görüntüler ortaya çıktı.

AKILALMAZ İFADE

Zanlının ifadesinde, “İlişkimizi eşime söylemekle tehdit ediyor ve benden yüklü miktarda para isteyerek bana şantaj yapıyordu. Konuşmak için çağırdım, yaşanan tartışma sonrasında öldürdüm” dediği öğrenildi.

VAHŞİ CİNAYETİN DETAYLARI…

Güvenlik kameraları ve telefon kayıtlarından ulaşılan zanlı Cemal Metin Avcı, öldürdüğü üniversite öğrencisi Pınar’la ilişkisi olduğunu, olay günü tartıştıklarını ve tartışma sonrasında sevgilisini döverek vahşice öldürdüğünü itiraf etti.

Zanlı, öldürdüğü sevgislini kendisine ait evi depo kısmında yaktığını ve cesedi bir varile yerleştirdikten sonra Menteşe ilçesinde ormanlık alana bıraktığını anlattı.

Jandarma ekipleri, zanlının ifadesi sonrasında cesedin olduğu varile buldu. Ceset incelenmek üzere Muğla Adli Tıp Kurumu’na teslim etti.

ÖZEL ARAMA EKİBİ KURULMUŞTU…

Muğla Valiliğinin talimatı doğrultusunda, arama çalışmalarını aralıksız sürdüren polis ve jandarmanın Pınar’ı bulmak içim özel ekip kurmuştu.

Polis ve jandarma ekipleri Pınar Gültekin’i bulmak için son görüldüğü noktalardaki tüm kameraları incelemeye almışlardı.

Muğla’da yaşayan vatandaşlar ise 5 gündür kayıp olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin’in bulunması için adeta seferber olmuştu.

BAKAN SELÇUK’TAN AÇIKLAMA: MÜDAHİL OLACAĞIZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesi davasına müdahil olacaklarını bildirdi.

Selçuk, Twitter’da yaptığı paylaşımda, Pınar Gültekin’in katledilmesinin yürekleri yaktığını belirterek, “Bir canımıza daha kıyıldı. Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

CEMAL METİN AVCI’NIN KATLETTİĞİ PINAR GÜLTEKİN’İN BABASI VE AĞABEYİ KONUŞTU…

Muğla’nın Ula İlçesinde öldürülen Pınar Gültekin’in cenazesini bekleyen acılı baba Sıddık Gültekin, “Şu anda çok sinirliyim, sinirli halimle konuşuyorum bütün Türkiye’den de özür diliyorum.” dedi

Acılı baba, konuşmasının devamında “Maalesef 6 senedir kızım burada okul okuyor. Bir tane canavarca, adice bir katil zanlısı vahşice öldürmüştür. Ben kızımın cenazesini almaya gelmişim. Sessiz sedasız kızımı götürmek istiyorum, şu anda doktor bey bana diyor ki ‘DNA testi acaba kızınız mı değil mi? 15 gün sonra cenazeyi alırsınız.’ Ne zaman çıkacağı belli değil. Bizim insanlar hepsi şu anda bekliyorlar, kabristanı bile açılmış. Muğla’da bir sene içinde üçüncü vaka oluyor. Jandarma ve emniyet ekiplerine teşekkür ederim. Ben 15 gün burada yaşayamam” dedi.

“BU KADAR BEKLEYECEK VAKTİMİZ YOK”

İstanbul’da tekstil işiyle uğraşan Pınar Gültekin’in ağabeyi Vedat Gültekin ise, şöyle konuştu: “Kız kardeşim burada üniversite okurken kendisiyle arkadaş olmak isteyen kişi kendisini bekar olarak tanıtıyor. Sonra kız kardeşim kendisinin evli olduğunu öğrenince bir daha aramamasını söylüyor.

Adam bunu duyunca kız kardeşimi yaka paça vurarak, darbederek arabasına bindirerek, ormanlık alana götürüyor. Orada dövüyor.

Bayıldığını görünce kızı boğarak öldürüyor. Ardından varilin içine koyup benzin döküp yakıyor. Daha sonra üzerine beton döküyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da zaten bizzat davaya müdahil olacaklarını söyledi.

Bu olay yarın başkasının başına gelebilir. Şu an Adli Tıp Kurumu’nda vücudu deforme olduğu için DNA testi yapılacağı ve 15 güne kadar sürebileceğini söylediler.

Bizim bu kadar bekleyecek vaktimiz yok. Cenaze için akrabalar yola çıkmış durumda. Mezarı bile Bitlis’in Hizan ilçesinin Kayber köyünde bu sabah kazılmıştır.”

‘KURBAN BAYRAMI’NDA EVİNDE OLACAKTI’

Kız kardeşinin karıncaya bile zarar vermediğini anlatan ağabey Vedat Gültekin, “Buraya üniversite okumaya gelmiş. Bu sene zaten son senesiydi. İki dersinden kalmıştı. Derslerini verip, bayramda evine gelecekti.

Kimseye zararı olmayan kızdı yani. Özgecan Aslan gibi o da masum biriydi, erkek katliamına kurban gitti. Biz burada mağdur durumdayız, bir an önce cenazemizin verilip, memleketimize gömmeye gitmek istiyoruz” diye konuştu

PINAR’IN CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Muğla’da cinayete kurban giden Pınar Gültekin’in Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Bitlis’in Hizan ilçesine gönderildi. Genç kızın tabutu cenaze aracına taşınırken, arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Acılı baba Sıddık Gültekin, “Herkesten Allah razı olsun” diyerek, kızının cenazesini toprağa vermek için Bitlis’e gitmek üzere yola çıktı

ÜNİVERSİTELİ PINAR’I VAHŞİCE ÖLDÜREN ZANLI ADLİYEDE

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin’in vahşice öldüren ve ifadesinde suçunu itiraf eden eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, jandarmadaki ilk ifadesinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartıldı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan ve vahşi cinayeti ilk ifadesinde anlatan zanlı, Cemal Metin Avcı, jandarmadaki ilk ifadesinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartıldı.

ÜNİVERSİTELİ PINAR’I ÖLDÜREN ZANLI TUTUKLANDI…

Pınar Gültekin’i vahşice öldüren ve ifadesinde suçunu itiraf eden eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan ve vahşi cinayeti ilk ifadesinde anlatan zanlı Cemal Metin Avcı, jandarmadaki ilk ifadesinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartıldı.

Muğla adliyesinde 5 saat boyunca savcıya ifade veren zanlı Cemal Metin Avcı, tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevine gönderildi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version