POMEM sınavlarında saç baş yolduran sorular

Çorum'da bir zanlının koronavirüs testi pozitif çıktı, 20 polis hastaneye yönlendirildi

 Polis Akademisi Başkanlığı tarafından  bu yıl Lisans mezunu (6.900) erkek, (1.580) kadın, önlisans mezunu (1.700) erkek, (420) kadın olmak üzere toplamda 10 bin 600 öğrencinin alınacağı son aşama olan polis mülakat sınavları tamamlandı.  3 aşamadan oluşan POMEM başvurusunun ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavlarını geçen binlerce polis adayı; bugün mülakat sınavında ter döktü.

SORULAR ÇOK ZORDU

Polis hayaliyle sınava giren binlerce öğrenci sınav sonrası soruların zorluğundan yakındı. Sınavda bazı öğrencilere Senyoraj nedir? kontimanasyonun tanımını yapar mısınız? Aborda nedir? Aganta nerede kullanılır, bulut bileşim nedir? Pozitif ayrımcılığı anlatır mısınız gibi spesifik sorular sorular sorulurken bazı öğrencilere ise Mehmet Akif Ersoy kimdir, Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarının ismi nedir? İstiklal Marşı kaç kıtadan oluşmaktadır gibi basit sorular sorulduğu ortaya çıktı.

DAVA AÇABİLİRLER

1 ay sonra açıklanacak sonuca göre dava haklarını saklı tutan memur adayları, “ soruların bu denli zor olmasına şaşırdık. Uzmanlık gerektirecek alanlardan zor sorular vardı. Bazılarına ise çok kolay sorular çıktı.” diyerek tepki gösterdiler.

İşte o sorulardan bazıları :

1) Sevakin adası nerededir?

2)Deniz kuvvetlerine ait gemilerin adlarını sayınız.

3)Postmodernizm nedir?

4) Proaktif koruyuculuk nedir ?

5)Kültür emperyalizmi nedir?

6)Proaktif polislik nedir ?

7)Big data analitiği nedir ?

8)Aktif statü hakları nelerdir?

9)Rol çatışması nedir  ?

10)İntansif tarım nedir ?

11)Rousseauya gore demokrasilerdeki özgürlük tanımı nedir?


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version