S-400’lerle ilgili flaş açıklama: 2019’da Türkiye’ye teslim edilecek

S-400 hava savunma sistemiyle ilgili flaş bir açıklama geldi. Rusya’nın Interfax haber ajansı, Rusya’nın Türkiye’ye S-400 hava savunma sistemini 2019’da teslim etmeye başlayacağını duyurdu.

Rusya’nın devlet askeri ihracat şirketi Rosoboronexport, Türkiye’ye S-400 füze savunma sistemini 2019’da teslim etmeye başlayacağını açıkladı.

2019 YILINDA…

Rusya’nın devlet askeri ihracat şirketi Rosoboronexport CEO’su Aleksander Miheyev, Türkiye’ye Rusya yapımı S-400 hava savunma sisteminin teslimatının ne zaman başlayacağına ilişkin bir soru üzerine, “Türkiye’ye S-400 teslimatına gelirsek, sözleşme üzerinde anlaşılan süre içinde hayata geçirilecek. Sözleşmeyi 2019’da hayata geçirmeye başlayacağız” yanıtını verdi.

Sputnik İngilizce de, flaş olarak verdiği haberde, Rusya ve Türkiye’nin 2017 yılında imzalandıkları S-400 sistemleri satışına ilişkin anlaşmanın ABD’den tepki gördüğü belirtirken, “ABD, anlaşmadan vazgeçmemesi durumunda Türkiye’ye yaptırım uygulamakla tehdit etti” dedi.

YENİ KUŞAK HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

Bu arada Sputnik, S-400 sistemini yeni kuşak hava savunma sistemi olarak nitelerken, sistemin 400 kilometreye kadar uzun bir menzildeki hava hedeflerini yok edebilme yeteneğine sahip olduğuna dikkat çekti.

KALIN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 füzeleri konusundaki kararından geri dönüşün söz konusu olmadığını belirterek, “Anlaşmalar yapıldı, imzalar atıldı, önümüzdeki yıl da teslim edilecek” demişti. ABD ile ilişkilerin iyi olmasından yana olduklarını kaydeden Kalın, Türkiye’nin hiçbir zaman egemenlik haklarını sınırlayacak bir angajman içine girmediğini ve girmeyeceğini vurgulamıştı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version