Saat kaça kadar oy verebilirim? Oy verme saati kaçta bitiyor?

Tüm Türkiye’nin yerel yönetimleri seçeceği 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri sabah itibariyle başladı. Seçim sonuçlarının yanında en çok merak edilen sorulardan biri de “Oy kullanma işlemi saat kaçta başlıyor kaçta bitiyor?”. 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak tüm seçmenler için büyük önem arz eden oy kullanma saatleri 2019 YSK tarafından açıklanmıştı. 18 yaşını doldurmuş seçmenlerin hangi saatler arasında oy kullanabileceği ve hangi illerde saat kaçta oy kullanma işlemi yapılacağı ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

31 Mart 2019 yerel seçimleri için bir süredir devam eden heyecanlı bekleyiş vatandaşların sandığa gidip oylarını kullanma işleminin ardından sonra erecek. Sonuçlar, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim yasaklarını kaldırması ile birlikte kamuoyuna duyurulacak. Tüm bunların yanında en önemli seçim faktörlerinden birisi de oy kullanma saatleri. Oy kullanma saatleri 2019 yılında saat kaç ile kaç arasında olacak vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor.

31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ OY KULLANMA SAATLERİ

Reşit olmuş ve seçme hakkına sahip olan vatandaşlar 31 Mart yerel seçimleri için “Oy kullanma işlemi saat kaçta başlıyor ve saat kaçta bitiyor?” sorusunun yanıtını merak ediyorlar.

İşte 31 Mart 2019 oy kullanma başlangıç ve bitiş saatleri…

31 Mart seçimlerinde oy verme işlemi saat 07.00 itibariyle başladı. Yedi bölgede yaklaşık 57 milyon seçmenin oy kullanacağı seçimlerde oy kullanma saati bazı illerde değişiklik gösteriyor. YSK seçimlerde oy kullanma saatleri hakkında açıklama yaptı. Bazı illerde oy kullanma saati 07.00’da başlarken bazı illerde de 08.00’da başladı. Peki, oy kullanma işlemi saat kaçta bitecek? İşte oy verme saatleri…OY VERME SAATLERİ 31 MART 2019Saat 07:00 – 16:00 arasında oy kullanılacak iller;Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis.Bu illerimiz haricindeki bütün illerde oy verme işlemi saat 08:00 – 17:00 arasında gerçekleştirilecek.

31 MART YEREL SEÇİMLERİ İLLERE GÖRE OY KULLANMA SAATLERİ

2019 Yerel seçimlerinde gerçekleştirilecek oy verme işleminin saatleri belli oldu.

Saat 07:00 – 16:00 arasında oy kullanılacak iller;

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis

Bu illerimiz haricindeki bütün illerde 31 Mart 2019 Pazar günü oy verme işlemi saat 08:00 – 17:00 arasında gerçekleştirilecek.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version