Sağlık Bakanı’nı açıkladı: Pik dönemine girdik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı ardından  gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koronavirüsle mücadele konusunda muhabirlerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, salgında pik dönemine girildiğini ancak tedbirlere uyulmaması durumunda ikinci dalga riskinin oluşabileceğini dile getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Pik dönemine girdiğimizi söyleyebilirim. Bir düşüş trendine girdik, ama bunun kalıcı olması önemli. Tedbirlere uyulmazsa yeni dalga olabilir. Tehdit giderek zayıflıyor. Dışarı çıkıp baharı yaşamıyoruz. Ama içimizde bir diriliş var. Başarı 83 milyon olarak hepimizin. Mücadelemiz henüz bitmedi. Hepimiz çok iyi biliyoruz bu mücadelede düzen, dikkat, disiplin vazgeçilmezdir. Taviz vermezsek istediğimiz sonucu kısa sürede alabiliriz.” şeklinde konuştu.

“65 YAŞ ÜSTÜ DÜZENLEMESİ NETLEŞMEDİ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından satır başlar;

“65 yaşla ilgili gündem konusu oldu Bilim Kurulu’nda. Büyüklerimizi, çınarlarımızı hiç olmazsa birkaç saat gezmelerini dolaşmalarını, trafik araç kullanmadan yakın mesafe anlamında yapılabilir mi? Öyle bir serbestlik sözkonusu olabilir mi diye gündem oldu. Bununla ilgili daha net bir öneriye dönmedi. Bu da bir yaklaşıma gelirse görüş olarak Cumhurbaşkanımıza sunulmuş olur, karar noktasına  gelir diye düşünüyorum.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version