Salako’nun aşkı Emine, bakın şimdi nasıl?

Meral Zeren, efsane film Salako’da canlandırdığı Emine karakteriyle Türk halkının gönlüne taht kurmuştu.

Aslen Diyarbakırlı olan Yeşilçam güzeli, 1956 yılında Adana’da dünyaya geldi. Zeren’in annesi, üzerine getirilen kumaya tepki olarak İstanbul’a kaçtığında güzel oyuncuya hamileydi…

Zor koşullar altında ilk ve orta öğrenimini tamamlayan Zeren, lise eğitimi almadı. 15 yaşında şarkıcılık yaparken, yönetmen Atıf Yılmaz ve Memduh Ün tarafından keşfedilerek, Yeşilçam’ın ışıltılı dünyasına adım attı.

Banker Bilo, Köyden İndim Şehre ve Battal Gazi’nin İntikamı gibi birçok efsane filmde rol aldı.

Türk Sanat Müziği dersleri aldığı Selami Şahin’le, 1975-1978 yılları arasında aşk yaşadı. Öyle ki Selami Şahin’in, ‘Sensiz Olmuyor’ ve Sen Mevsimler Gibisin Değişirsin’ isimli şarkılarını Meral Zeren’e yazdığı bile söylenir.

Erotik fulm furyasının başlamasıyla sinemanın çekilmez bir hal aldığını söyleyen Zeren, Selami Şahin’den aldığı Türk Sanat Müziği eğitimleri sayesinde, Zeki Müren ve Ajda Pekkan gibi başarılı isimlerle çalışma fırsatı buldu.

Bir dönem Yeşilçam’a güzelliğiyle damga vuran Meral Zeren, 1992 yılında Bebek’e yerleşti.

Şimdilerde ekranlardan uzak bir hayat sürdüren Zeren’in başı, bir dönem kredi kartlarıyla dertteydi.

Eski görüntüsünden eser kalmayan yıldız, ”Çalıştığım yıllarda çok israf etmişim. Kürklere ve sahne kostümlerine ödediğim parayla birden fazla ev alınmıştı. Çok pişmanım. Kimse bana akıl vermedi.” sözleriyle geçmiş hatalarına sitem etmişti.


Hobileri arasında, midye toplamak ve spor yapmak olan Zeren, boğazın suyunun çok temiz olduğunu söylüyor ve yüzmekten keyif alıyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version