Şehit öğretmen Aybüke Yalçın anılıyor

Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017’de şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, şehadetinin 3. yılında özlem ve hasretle anılıyor.

Öğrencilerinin karnesini dağıttıktan sonra evine gitmek için çıktığı yolda dönemin Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen Yalçın, henüz 22 yaşındaydı. 2016 yılında atandığı Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde müzik öğretmenliği yapıyordu.

Görevinde daha senesini doldurmamış, öğrencilerine doyamamış pırıl pırıl bir öğretmenken umut ve hayalleriyle hain saldırının kurbanı oldu.

Şehadetinin üstünden geçen 3 yılın ardından tüm şehitlerimiz gibi Aybüke öğretmenin de acısı taptaze duruyor.

Okullara, sınıflara, cadde ve kütüphanelere adı verilerek anısı yaşatılırken kalplerde sızı duruyor. Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Sadık ve Zehra Yalçın çiftinin ilk çocukları Aybüke’nin ismi kendisi gibi bir şehit kız çocuğuna ait.

ADINI BİR ŞEHİTTEN ALMIŞTI

Azerbaycan’da 1993 yılında Ermeni saldırısı sonucu Aybüke adından bir kızın şehit edilmesinden etkilenerek kızlarına Aybüke ismini veren Yalçın ailesi, kızlarının anısının yaşatılmasının gururunu yaşıyor.

Güzel sesiyle Mağusa Limanı türküsünü söylediği video ile yüreklerde derin bir sızı bırakan Aybüke Yalçın’ın adı mezun olduğu Konya Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölünde bulunan orkestra salonunda da yaşıyor.

CUMHURBAŞKANI TORUNUNA ADINI VERMİŞTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kızı Sümeyye Bayraktar’dan olan 6. torununa Aybüke ismini vermişti. Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Bakraktar’ın kızları, Aybüke öğretmenin şehadetinden 2 ay sonra dünyaya gelmişti.

Aybüke öğretmenin şehadetinin yıl dönümünde yurt genelinde anılırken sosyal medyada da ismi en çok konuşulanlar arasına girdi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version