SON TV

Silifke Başsavcılığından okullara onarım desteği

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü ile yarıyıl tatilinde 81 ilde 1909 okulun temizlik, bakım ve onarımı, denetimli serbestlik tedbiri kapsamındaki 45 bin hükümlü tarafından gerçekleştirilmesi hedefleniyordu. Proje kapsamında, Silifke İlçesinde haklarında denetimli serbestlik tedbiri uygulanan yükümlülere öncelikle Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce kurs ve eğitimlere katılmaları sağlandı. Ardından yükümlüler, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol doğrultusunda yarıyıl tatilinde, Gazipaşa İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Sömek İlk ve Ortaokulu’nda yükümlüler 11 Şubat günü boya, badana ve onarım işlemlerine başladılar.

Silifke Başsavcılığından okullara onarım desteği

DENETİMLİ YÜKÜMLÜLER OKULLARI ONARIYOR

Atatürk ve Gazipaşa İlkokullarındaki bakım ve onarım süreci yükümlüler tarafından tamamlandı. Diğer okullardaki çalışmalar ise devam ediyor. Sömek İlk ve Ortaokulu tarafından hayata geçen “Stundet-led Oceanic for Eco- friendly Knowledge” projesi Avrupa Biriliği tarafından finanse edilen “Shore” projesi kapsamında hibe almaya hak kazandığı ve bakım çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

BAŞSAVCI’DAN PROJEYİ YÖNETENLERE TEŞEKKÜR

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akyıldız, projeye destek ve katkı sağlayan Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu’na, Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali İlgili, Savcı Mehmed Fatih Durmuş’a, Silifke Denetimli Serbestlik Müdürü Veysi Gök’e ve Silifke M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Koruma Müdürü Cengiz Yurt teşekkürlerini sundu. Başsavcı, aynı zamanda projede yer alan İnfaz Koruma Müdürü ve yükümlülere çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.