Suudi Başsavcı, Kaşıkçı cinayeti için İstanbul Adliyesi’nde

Suudi Başsavcı El Muceb, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Kaşıkçı cinayetiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşüyor.

GÖRÜŞMEDEN SONRA KONSOLOSLUK BİNASINA GİDECEK

Suudi Arabistan Başsavcısı Muceb, ülkesinin İstanbul’da bulunan konsolosluk binasında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına dair incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye geldi.Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek protokol kapısından içeri giren Muceb ve beraberindeki heyet, Başsavcılık makamına geçti. Muceb, konuya ilişkin olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüştü.

SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN SAVCI DA GÖRÜŞMEDE

Saat 11.00’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın makamında gerçekleşen görüşmeye soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Hasan Yılmaz da katıldı.

GÖRÜNTÜ ALINMASINA İZİN VERİLMEDİ

Öte yandan heyetin adliyeye girişi sırasında basın mensuplarının protokol kapısında görüntü alınmasına müsaade edilmedi.

GÖRÜŞME SONA ERDİ

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Türkiye’ye gelen Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el Muceb ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan arasında gerçekleşen görüşme sona erdi. İstanbul Adliyesi’nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

El Muceb’in daha sonra başkonsoloslukta inceleme yapması bekleniyor.


Suudi Arabistan Başsavcısı El Muceb

GECE İSTANBUL’A İNMİŞTİ

Cemal Kaşıkçı soruşturması ile ilgili Suudi Başsavcısı El Muceb İstanbul’a gelmişti. Atatürk Havalimanı VİP Salonundan çıkış yapan Suudi Başsavcı daha sonra Beşiktaş’ta bir otele geçmişti.

SUUDİ ARABİSTAN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

Suudi Arabistan, başkonsolosluğa girişinden sonra bir kişi ile sözlü tartışmaya başladığı daha sonra çıkan kavga sonucu Kaşıkçı’nın öldüğünü açıklamıştı.

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceğini duyurmuştu. Öte yandan Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul konsolosluğunda hayatını kaybetmesiyle ilişkili 18 Suudi vatandaşının gözaltına alındığı bildirmişti.

ÖLÜ BEDENİNİN AKIBETİ BİLİNMİYOR

Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü açıklandı fakat cesedinin ne olduğuna dair bilgi paylaşılmadı. Tüm dünya Kaşıkçı’nın cansız bedenini ararken, Türk yetkililer konsolosluktan çeşitli örnekler aldı. Kaşıkçı’nın ölü bedeninin nerede olduğuna dair çalışmalar devam ediyor.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version