‘Türkiye, S-400’lerini 1 saat içinde aktif edebilir’

'Türkiye S-400'lerini 1 saat içinde aktif edebilir'

Türkiye’nin savunma sistemlerinin hem insani hem de teçhizat anlamında son yıllarda gösterdiği dikkat çekici ivmenin ardından gerek Yunanistan nedeniyle bir takım Avrupa ülkelerinin tehditleri artış gösterdi.

Yunanistan, Fransa ile Rafale savaş uçaklarını almak için anlaştığı şu günlerde Türkiye’nin Rusya’dan aldığı hava savunma sistemleri olan s-400’lerin ne zaman ve nasıl aktif edileceği konuşulmaya başlandı.

Rusya Araştırma Enstitüsü (RUSEN) Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. S-400’ler ile ilgili tüm eğitimlerin tamamlandığını aktaran Yılmaz, Rusya’nın tüm parçaları Türkiye’ye aktardığını bildirdi.

S-400’LERİN YAZILIMI YERLİ

Yılmaz, bundan sonraki S-400 ile ilgili tüm insiyatifin Türkiye’de olduğunu ifade ederek; Türkiye’nin S-400’leri 1 saatte aktif edebilecek yeteneğe sahip olduğunu kaydetti.

Yılmaz, Ankara’da F-16, Rusya’da ise Su serisi savaş uçaklarıyla radar denemeleri yapılan S-400 sisteminin dost-düşman tanımlamalarına ilişkin yazılımın Türkiye tarafından yazıldığını belirtti.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version