SON.TV/ANKARA
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ve beraberindeki heyeti Adalet Bakanlığı’nda kabul etti.
Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri, 30 Ağustos’ta Girne açıklarında meydana gelen gemi kazasının ardından yürütülen çalışmalar oldu. Kazaya ilişkin adli süreç ve iki ülke arasındaki iş birliği başlıkları değerlendirildi.

GEMİ KAZASINDA ADLİ İŞ BİRLİĞİ MASADA
Bakan Gürlek, kazaya ilişkin adli iş birliği sürecinin Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından hassasiyetle takip edildiğini belirtti.
Türkiye’nin, kayıp vatandaşlara ulaşılması ve sürecin sağlıklı biçimde yürütülmesi için gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğini ifade eden Gürlek, Türkiye ile KKTC arasındaki adli iş birliğinin önemine dikkat çekti.

GÜRLEK’TEN TAZİYE MESAJI
Adalet Bakanı Gürlek, gemi kazasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

KAYIP VATANDAŞLAR İÇİN DESTEK SÜRECEK
Görüşmede, kayıp vatandaşlara ulaşılması amacıyla sürdürülen çalışmalar da ele alındı. Bakan Gürlek, Türkiye’nin bu süreçte KKTC’ye gerekli desteği vermeyi sürdüreceğini vurguladı.
Gürlek, görüşmenin sonunda KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

ETİKETLER: #AkınGürlek #ÜnalÜstel #KKTC #AdaletBakanlığı #Girne #GemiKazası #AdliİşBirliği









