Tyrannosaurus Rex nedir? Kim Milyoner Olmak İster’deki Tyrannosaurus Rex sorusunun cevabı

Dünyanın en çok izlenen bilgi ve kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster yeni bölümüyle Atv ekranlarında seyirci ile buluşuyor. Kim Milyoner Olmak İster’de sorulan ‘ Tyrannosaurus Rex’ sorusu izleyenleri televizyon ekranlarına kilitledi ve Hangisi bir dinozor olan Tyrannosaurus Rex’in en yakın akrabalarından biridir? sorusu yarışmanın izleyenleri tarafından araştırılmaya başlandı. İşte az önce Kim Milyoner Olmak İster’de sorulan Hangisi bir dinozor olan Tyrannosaurus Rex’in en yakın akrabalarından biridir? sorusunun cevabı…

Hangisi bir dinozor olan Tyrannosaurus Rex’in en yakın akrabalarından biridir?

A) Timsah

B) Yılan

C) Tavuk

D) Köpek balığı

Cevap: C) Tavuk

Tyrannosaurus Rex nedir?

Tyrannosaurus Rex’in, “dehşet verici kertenkele” anlamına gelen bir dinazor olduğu varsayılıyor.

Harvard Üniversitesi’nde görev alan ve aynı zamanda Cambridge Karşılaştırmalı Zooloji Müzesi’nde çalışan Dr. Chris Organ ve arkadaşları, bulunan Tyrannosaurus Rex fosilini inceliyor.. Sadece Tyrannosaurus Rex’ten değil, aynı zamanda 600.000 ila 160.000 yıl öncesinde yaşamış mastodon fosilinden de aynı lifler toplanabildi. Araştırmacılar, bu liflerden edinilen proteinleri 21 modern canlı türünün kolajen proteinleri ile kıyasladılar. Bunlar arasında tavuklar, devekuşları ve filler de bulunuyordu.

Bilim adamları neredeyse yüz yılı aşkın bir süredir Tyrannosaurus Rex kalıntılarını inceliyor. Her an sürpriz bulgular ortaya çıkıyor. Gelmiş geçmiş en canavar hayvan olarak filmlere konu olan “müthiş yırtıcı” dinozor Tyrannosaurus Rex’in, aslında besin bulmakta zorlanan ve sadece leşle beslenebilen bir hayvan olduğu anlaşıldı.

Tyrannosaurus rex, son tebeşir döneminde bundan yaklaşık olarak 70-65 milyon yıl önce yaşıyordu. Yetişkin bir Tyrannosaurus Rex, iki ayak üzerine dikildiği zaman bir buçuk metre büyüklüğündeki kafasıyla ürkütücü bir görünüm sergilemekteydi. Her bir 18cm uzunluğunda 60 tane dişle çenesi de en az bedeni kadar korkutucuydu.

Bu nedenle birçok sinema filmine konu olması pek de şaşırtıcı olmasa gerek. Tyrannosaurus Rex ülkemizde de gösterilen Jurassic Park filmiyle en büyük üne kavuşmuştu.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version