Uğur Yücel ortağını savcılığa şikayet etti!

Ünlü oyuncu ve senarist Uğur Yücel Can Sanat Etkinlikler isimli şirketin ortağıydı. Aynı zamanda şirketin bir diğer ortağı Avukat İbrahim Akıskalı’ydı. Şirkette 30 Kasım 2000 tarihinde ortak bir karar alındı ve Yücel’in ortağına duyduğu güvenle şirkete ait banka hesaplarında çek karneleri Akıskalı’ya verildi. Şirket geçtiğimiz yıllarda mali bir sıkıntı içerisine girdi. Şirketin bu sıkıntıdan kurtulması için avukat Akıskalı tarafından Yücel’e bir teklif yaparak bankadan kredi çekmek için Yücel’in İstanbul Beşiktaş’ta bulunan lüks villasını üzerine geçirdi.

Bu yolla bankadan kredi çeken Akıskalı yine iddiaya göre söz konusu kredi taksitlerini Yücel’den ya da şirket hesabından ödedi. Bir müddet kredi borcu ödenmeyince Yücel iş arkadaşlarından borç alarak krediyi kapatıp devrettiği evi de geri almak istedi. Fakat avukat Akıskalı evin üzerinde başka borçlardan dolayı ipotek bulunduğunu bu nedenle iade edemeyeceğini söyledi. 2006 yılında özel bir banka yetkilisi Uğur Yücel’i arayarak, ‘Hesapta yeterli bakiye olmamasına rağmen şirkete ait çekler ibraz edilmeye başlanmıştır. Bu çekleri nasıl ödeyeceksiniz?’ şeklinde soru yöneltim şirketin mali durumunu tam olarak açıklamasını istedi.

‘1,5 MİLYON DOLARLIK EVİM GİTTİ’

İbrahim Akıskalı tüm bunlar olurken Yücel’e yeni bir teklif sunarak şirkete ait çekleri düşük fiyata satarak şirketin borçlarını bu yolla ödemek istediğini belirtti. Yücel teklifi kabul ettiğinde ise şirketin borçlarının ödenmediğini anladığında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yücel tarafından savcılığa sunduğu şikâyet dilekçesinde bugünkü değeri 1,5 milyon dolar olan evini kaybettiğini ve ortağı İbrahim Akıskalı’nın hileli davranışları nedeniyle hacizlere maruz kaldığını, iyi niyetinin suiistimal edildiğini ve dolandırıldığını ifade etti.

MAHKEME UZLAŞMALARINI İSTEDİ

Savcılık tarafından Yücel’in iddiaları sonrası Akıskalı ve şirkete ait çekleri ciroladığı şirket sahibi Gazanfer Dirlik hakkında ‘Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma’ suçundan dava açıldı. Yargılama devam ederken söz konusu suçun yeni çıkan yasayla uzlaştırma kapsamına girdiği gerekçesiyle dosya yeniden Uzlaştırma Bürosu’na gönderildi. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava uzlaştırma bürosunun kararı sonrası devam edecek.

Kaynak: SABAH


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version