SON TV

Usta oyuncu Mustafa Avkıran’ın acı günü!

Usta oyuncu Mustafa Avkıran'ın babası hayatını kaybetti. Acı haberi ise Avkıran'ın eşi sosyal medya hesabından duyurdu.

Usta oyuncu Mustafa Avkıran’ın acı günü!

Show TV ekranlarının bir döneme damga vuran ve reyting rekortmeni kıran dizisi Yeni Gelin’de Kalender Ağa rolünü oynayan oyuncu Mustafa Avkıran’ın babası Tevfik Avkıran hayatını kaybetti.

USTA OYUNCUNUN BABASI HAYATINI KAYBETTİ

Acı haberi, ünlü oyuncunun eşi Övül Avkıran instagram sayfasından şöyle duyurdu: “Mustafa ve Şerife Avkıran’ın oğlu, Güler Avkıran’ın eşi,Mustafa, Ahmet, Nalan ve Gökhan’ın babası, Ariadne, Aleyna, Faruk, Alinda ve Alaz’ın dedesi sevgili kayınpederim Tevfik Avkıran’ı kaybettik.

MUSTAFA AVKIRAN KİMDİR?

3 Mart 1963 yılında Gaziantep’te doğan Türk oyuncu 1983’te Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. İstanbul Devlet Tiyatrosu’na katıldı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisans yaptı. Bir dönem Antalya Devlet Tiyatrosu’nda müdürlük de yaptı. 2000’de Tiyatro Oyunevi ile birlikte İSM 2. Kat’ı kurdu. Bilal Ağa, Ezo Gelin, Kınalı Kar, Kuzey Güney, Menekşe ile Halil, Yaprak Dökümü, Filinta gibi dizilerde rol aldı. Günümüzde ise Yeni Gelin adlı dizide Kalender Ağa karakterini canlandırmaktadır.

Filmografi

  • Ateşten Günler (1987)
  • Ayaşlı ve Kiracıları (1989)
  • Yalnızlar (1991)
  • Zontellektüel Abdullah (1994)
  • Sokaktaki Adam (1995)
  • İstanbul Kanatlarımın Altında (1996)
  • Kayıkçı (1998)
  • Kurtlar Sofrası (1999)
  • Köstebek (2) (1999)
  • Yılan Hikayesi (1999-2001)
  • Kurşun Kalem (2000)
  • Pencereden Kar Geliyor (2001)
  • The Only Journey of His Life (2001)
  • Kınalı Kar (2002)
  • Beni Bekledinse (2004)
  • Köpek (2005)
  • Yaprak Dökümü (2008-2010)
  • Av Mevsimi (2010)
  • Kuzey Güney (2011-2012)
  • Kaçak (2013-2014)
  • Sevdam Alabora (2014)
  • Delibal (2015)
  • Filinta (2015)
  • Yeni Gelin – (2017)
0/5 (0 Reviews)
ETİKETLER: