Uzlaştırmacılar Günü’nde Balıkesir Adliyesi’nde önemli buluşma gerçekleşti
Balıkesir Adliyesi’nde 1 Haziran Uzlaştırmacılar Günü kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında, uzlaştırma kurumunun yargı sistemindeki rolü, toplumsal barışa katkısı ve uygulamadaki faydaları ele alındı. Programda konuşan Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, uzlaştırmanın sadece hukuki uyuşmazlıkları çözmediğini, toplumsal dayanışmayı da güçlendirdiğini vurguladı.
SON.TV/BALIKESİR
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Haziran Uzlaştırmacılar Günü dolayısıyla düzenlenen “Alternatif Bir Çözüm Yolu Olarak Uzlaştırma Kurumu: İşlevselliği ve Uygulamadaki Faydalarının Mer’i Mevzuat Yönüyle Değerlendirilmesi” konulu program, yargı mensupları ve uzlaştırmacıları bir araya getirdi.

Balıkesir Adliyesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Balıkesir Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Soner Sağıroğlu, Cumhuriyet savcıları ve çok sayıda uzlaştırmacı katıldı.

UZLAŞTIRMA TOPLUMSAL BARIŞIN ANAHTARI
Programın açılış konuşmasını yapan Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, uzlaştırma kurumunun modern ceza adalet sisteminin en önemli unsurlarından biri haline geldiğini belirtti.
Başsavcı Akın, 2005 yılında mevzuata giren ve 2016 yılında yapılan reformlarla güçlendirilen uzlaştırma sisteminin, insan odaklı yaklaşımıyla dikkat çektiğini ifade ederek, yıllarca sürebilecek husumetlerin uzlaştırmacıların kurduğu sağlıklı iletişim sayesinde çözüme kavuşabildiğini söyledi.

SOSYAL EDİMLERLE TOPLUMA KATKI SAĞLANIYOR
Uzlaştırma süreçlerinin yalnızca hukuki dosyaların kapanmasını sağlamadığını belirten Akın, taraflar arasında gerçekleştirilen sosyal sorumluluk içerikli edimlerin de toplumsal fayda oluşturduğunu kaydetti.
Fidan dikimi, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek verilmesi, kamu yararına çalışan kuruluşlara bağış yapılması ve huzurevi ziyaretleri gibi uygulamaların uzlaştırma kurumunun toplumsal yönünü güçlendirdiğini ifade eden Akın, adaletin aynı zamanda bir dayanışma köprüsü görevi gördüğünü söyledi.

YARGININ İŞ YÜKÜNE KATKI SAĞLIYOR
Balıkesir Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Soner Sağıroğlu da konuşmasında uzlaştırma kurumunun yargının iş yükünün azaltılmasında önemli bir işlev üstlendiğini belirtti.
Sağıroğlu, uzlaştırmanın hem mağdur hem de şüpheli açısından daha hızlı ve etkin çözümler sunduğunu, toplumsal huzurun korunmasına katkı sağladığını ifade etti.

UZLAŞTIRMACILARA EĞİTİM VERİLDİ
Programın devamında Uzlaştırma Bürosu Savcısı Ömer Faruk Keser ile Balıkesir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Eşref Barış Börekçi tarafından katılımcılara yönelik sunum gerçekleştirildi.
Sunumlarda uzlaştırma kurumunun işlevselliği, uygulamada karşılaşılan avantajlar, güncel mevzuat düzenlemeleri ve kurumsal farkındalığın artırılmasına yönelik değerlendirmeler paylaşıldı.Program, günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
ETİKETLER: #Balıkesir #UzlaştırmacılarGünü #BalıkesirAdliyesi #Uzlaştırma #Adalet #Yargı #CumhuriyetBaşsavcılığı #SonTV
