Valiler kararnamesiyle ilgili yeni gelişme

Türkiye Yüzyılı kabinesinde İçişleri Bakanlığı’na İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın atanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nda da bayrak değişimleri başladı. Yerlikaya’nın göreve gelmesinin ardından Emniyet Genel Müdürü, deprem bölgesinde 3 ilin Valisi ile Göç İdaresi Başkanı değişti.

5 İLİN VALİSİ BULUNMUYOR

Hatay Valiliğine Mustafa Masatlı, Gaziantep Valiliğine Kemal Çeber, Adıyaman Valiliğine Osman Varol’un atanmasının ardından şu an Amasya, Edirne, Eskişehir, Ağrı ve Rize Valiliklerine Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle atanma yapılması bekleniyor. Göç İdaresinin başkanı ve yönetim kadrosunda yapılan değişiklikler sonrasında ise AFAD Başkanlığı’nda da değişim yaşanabileceği yeni bir kararnamenin çıkabileceği kulislerde konuşuluyor.

KARARNAME TARİHİ İLE İLGİLİ YENİ BİLGİ

20’ye yakın İl Valisinin merkeze alınacağı konuşulurken, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti’nin 1 yıl daha görevde kalacağı kulislere yansımıştı. SONTV’nin ulaştığı kulis bilgisine göre Valiler kararnamesinin Ağustos ayında yayımlanacağı konuşulmaya başladı.

İSTANBUL’DA 5 KAYMAKAM GÖREV SÜRESİNİ DOLDURUYOR

SONTV’nin ulaştığı kulis bilgilere göre, İstanbul’da Tuzla, Beyoğlu, Esenyurt, Ataşehir, Kartal İlçe Kaymakamlarının görev süreleri doluyor. 5 yıldır kaymakamlık yapan Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir 2018 yılında atanan isimler arasında yer alıyor. Bu isimler arasındaki Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan Göç İdaresi Başkan yardımcılığına atandı. Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli’nin ise İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü için adının geçtiği kulislerde konuşuluyor.

 


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version