‘Van’da cezaevinde isyan çıktı’ haberlerine Başsavcılık’tan yalanlama

Bazı yayın organlarında ortaya atılan ‘Van M Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda isyan çıktı’ haberlerine Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez’den yalanlama geldi.

Dönmez, isyan çıktığına dair haberlerin gerçekle bir ilgili olmadığını, haberlerde yazanın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Başsavcı Dönmez açıklamasında şunları söyledi: “Bazı haber sitelerinde ve sosyal medya platformunda Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda isyan çıktığına dair, cezaevinde isyandan dolayı ölü ve yaralıların bulunduğuna dair haberler yer aldı. Cezaevine gidilerek gerekli tüm incelemeler yapıldı. Haberle gerçeği yansıtmamaktadır. İsyan, yangın ya da ölüm gibi bir durum söz konusu değildir.”

Konuyla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan da yazılı açıklama yapıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“31 Mart 2020 tarihinde bir kısım haber siteleri ve sosyal medya paylaşım platformlarında, Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ”İsyan” başlıklı ve Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda çıkan isyan sonucu ölü ve yaralıların olduğuna dair haberlere yer almakta.

Konuya ilişkin 31 Mart 2020 tarihinde Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda, Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez tarafından bizzat yerinde gerekli incelemeler yapılmış olup, yapılan incelemede haberlerin gerçeği yansıtmadığı, Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda herhangi bir isyan, yangın ya da ölü şeklinde bir durumun söz konusu olmadığı hususları, kamuoyunun bilgilerine saygı ile duyurulur.”

 


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version