Yargı çevrelerini rahatsız eden tahliye!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün kumpas davalarından olan ve Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım ile spor dünyasında tanınmış birçok kişinin hapis cezasına çarptırıldığı ‘futbolda şike davası’nı onaylayan Yargıtay eski üyesi Dursun Altınöz hakkında flaş bir gelişme yaşandı.

Dursun Altınöz’ün Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde görülen davasında karar çıktı. Daire, Altınöz’ün, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçunun sabit görüldüğünü, örgüt hiyerarşisi içerisindeki konumunu, örgütte kaldığı süre ve kastının yoğunluğunu göz önüne alarak Altınöz’ün 6 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

CEZA 7 YIL 6 AY
Daire, cezayı önce yarı oranında artırarak 9 yıl yaparken sonrasında sanığın duruşmalarda sergilediği iyi hal ve davranışları lehine takdiri indirim nedeni kabul etti ve cezasında indirim yaparak 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

ŞAŞIRTICI TAHLİYE
Fakat, Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Burhan Karaloğlu’nun bizzat katıldığı duruşmada şaşırtan bir karar ile tahliye kararı verildi. Kararda, hapis cezası hükmü ardından sanığa verilen hürriyeti bağlayıcı cezanın süresi, tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alındığında bu aşamada adli kontrol tedbiriyle amaca ulaşılabileceğine kanaat getirildiğinden tahliyesine karar verildiği kaydedildi.

YARGI ÇEVRELERİ RAHATSIZ
Ceza verilmesi ardından yapılan tahliye yargı çevrelerinde rahatsızlığa neden oldu.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version