Yargı dünyasının acı kaybı için taziye yağdı

Yargıtay'a seçilen 100 üye! İsim isim kimler seçildi?

Yargıtay'a seçilen 100 üye! İsim isim kimler seçildi?

İstanbul ve Bandırma Hakim Adayı olarak mesleğe başlayan Şahin Çil, bir süre hakimlik görevi ardından Yargıtay Tetkik Hakimliği yaptı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde 7. Hukuk Dairesi Başkanlığı yapan Şahin Çil, 2018 yılında Yargıtay üyesi seçildi.

İş hukuku alanında uzman olan ve bu alanda çok sayıda makalesi bulunan Çil, iki çocuk babasıydı. 57 yaşındaki Çil’in vefatı ailesi, sevenleri ve hukuk dünyasını yasa boğdu.

Çil için bugün saat 10.30’da Yargıtay Başkanlığında tören düzenlenecek. Çil’in cenazesi, Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedilecek.

Şahin Çil

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şahin Çil’in vefatı ardından mesaj yayınladı. Tunç, X hesabından yayınladığı mesajında, “Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Şahin Çil’in vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Vefat eden Yargıtay üyemize Allah’tan rahmet, ailesine ve yargı camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum.” Dedi..

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ise yayımladığı taziye mesajında, Çil’in çalışmaları ileYargıtaya ve Türk hukukuna büyük katkılar sunduğunu ve gönüllerde yer edinen iyi bir insan olduğunu belirtti.

Akarca, “Merhum arkadaşıma Allah’tan rahmet; kıymetli eşi Özlem Hanımefendi ve kızları başta olmak üzere tüm ailesine, sevenlerine, yakınlarına ve Yargıtay camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version