Yargıda Birlik Derneği’nden o hakime tepki!

İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi’nde görülen bir işe iade davası duruşması sırasında İstanbul 2. İş Mahkemesi Hakimi Mehmet Yoylu ile avukat arasında yaşanan ‘etek boyu’ tartışmasının etkileri sürüyor…

Olayla ilgili yargı mensupları çeşitli platformlarda tepkilerini dile getirdi. Yargıda Birlik Derneği Yönetim kurulu adına Dernek Başkanı Ali Nevzat Açıkgöz bir mesaj yayınladı.

Açıkgöz, “Bugün İstanbul Anadolu Adliyesinde yapılan bir duruşma sırasında bir avukat meslektaşımızın kıyafet tercihi nedeniyle maruz kaldığı talihsiz olayın kabul edilemez olduğunu, Dernek olarak meslek etiği ve görev ilkelerine aykırı bulduğumuz bu davranış hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından başlatılan soruşturmanın takipçisi olacağımızı, adaletin gerçekleştirilmesi için fedakarca çaba gösteren hakim, savcı, avukat ve tüm yargı çalışanları hakkında bu münferit olay nedeniyle kurumları ve meslekleri yıpratıcı yorumlardan kaçınılması gerektiği düşüncesinde olduğumuzu kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız” dedi.

GÖREVDEN ALINDI!

İstanbul 2. İş Mahkemesi Hakimi Mehmet Yoylu Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açığa alındı.


SON HABERLER

İlgili Haberler

Exit mobile version